Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

Yine laiklik sakızı... "Eğer müftü nikah kıyarsa..."

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu yine skandal ifadeler kullandı. Müftülüklere nikah kıyma yetkisinin verilmesinin bölünmeye yol açacağını iddia etti.

Feyzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hükümet tarafından müftülüklere nikah kıyma yetkisinin verilmesini öngören kanun tasarısını kaygı ile karşıladıklarını belirtti.. İtirazın dini nikaha yönelik olmadığına, bunun serbest olduğuna dikkat çeken Feyzioğlu, “Bu düzenlemeyle toplum, ‘müftüye nikah kıydıranlar’ ve ‘belediyeye nikah kıydıranlar’ diye bir kez daha bölünecektir. Müftülere nikah kıydıranların ne kadar dindar, belediyelere nikah kıydıranların ise dinsiz olduğu teması işlenecektir. Toplumumuzun karşı karşıya olduğu farklı kırılma hatları, bu defa doğrudan doğruya toplumun bel kemiği olan aile kurumunun içine girecektir” açıklamasını yaptı. 

"ANAYASAYA AYKIRI" ÇIKIŞI

Resmi nikahın Anayasa ile koruma altına alınmış olan İnkılap Kanunları arasında sayıldığını anımsatan Feyzioğlu, dini nikahı resmileştirilecek düzenlemenin Anayasanın özüne aykırı olduğunu vurguladı.“

"LAİKLİK ELDEN GİDİYOR" DEDİ

Feyzioğlu, “Ortadoğu’nun iç savaşların pençesinde yakılıp yıkılmasının arkasında laik toplum ve devlet düzenlerinin yerleştirilememiş olmasının en temel sebep olduğu ortaya çıkmıştır. Küresel güç odaklarının Ortadoğu’nun yangınını Türkiye’ye sıçratmak için sahneledikleri tüm oyunların şu ana kadar boşa çıkmış olmasının sebebi, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluştan itibaren laik bir düzeni benimsemiş olmasıdır. Masumane gibi görünen gerekçelerle takdim edilen müftülük nikahının resmileşmesi ise laik düzeni doğrudan tehdit etmektedir. Bu gerçekleri ve duyduğumuz derin kaygıyı başta kadınlar olmak üzere toplumun tüm kesimleri ile siyasi iktidarın ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin dikkatine sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alev 7 yıl önce

Karışıklık çıksın da nerden çıkarsa çıksın.
Zaten metin bey de bu iş için orda oturuyor.
Zaten meyin bey hayatını tehlikeye atmamak icin çok istediği halde kılıçdaroğlunun başlattığı adalet yürüyüşüne katılmadı.
Çünkü metin bey dayisin gruba saldiracagindan emindi.
Ama umidi kursahinda kaldı.
Saldırı yürüyüşü yakından takip eden hükümet tarafından engellendi.
Ve
Metin bey de gayet iyi biliyor ki (ya da belki de bilmiyordur inanc duzeyini bilemem)
Ama resmi nikahtan once genelde müftülükte imam nikahı kıyılır.
Aslında evlilik bu nikahla tamamlanır ama devletimize olan vaifemizden dolayı resmi nikah da kıyılır.
Yani resmi nikahı da müftünün kıyması hiç birseyi bozmaz.
Eski duzen devam edicek. Tek fark imam nikahi kıydıranların belediye nikahını da aynı anda kıydırcak olması.
Ama amaç etrafı karıştırmak olunca yalan da her yol da mübah di mi?

Avatar
Mustafa 7 yıl önce

O sizingibi geri zekalıların düşüncesi akıllı insanlar seningibi düşünmez bugüne kadar belediyeler kiydi nıkahi muslumanlar birşey dedinmi olmazmı dedi bölüculukmu çıkardılar o ancak sizingibi gerizekalı düşüncesiz insanların işi başka iş kalmasında onunla uğraşacak bu millet sizingibi illet değil millettir muslumanlar sende az çık akıl olsa bunu sen söylemezdin amma yılki neyapacaksın akıllar dağıtılırken CHP zihniyeti uzaydadır onlara kalmadı zavallılar.

Avatar
Hsn 7 yıl önce

Bu zamana kadar konusamadi dili şişmişdir.laf olsun torba dolsun hikayesi.imam nikah kiyiyor diye laiklikmi gidiyor.sizin laikliginizin acilimi nedir.ozaman gemi kaptanlari da kiyiyor laiklik gittimi simdiye kadar.derdiniz din dusmanligi.

Avatar
Haci Duygu 7 yıl önce

Muftulerde bizim Belediye ler de bizim isteyen istedigi yerde nikahini kiydirir kimse de bir ayrim yapmaz yeter artik sinir uclar ini kasidiginiz millet yemiyor artik fakat sen ikilelde kaliyorsan sen ve senin gibi ler hatta yedi sulalen nikahsiz yasaya bilir siniz biz sorgulamayiz

Avatar
yaşar 7 yıl önce

Muhtarlarda kıyıyor sen nerde kaldın Fevzioğlu çok çayilmişin be arkadaş

Avatar
Güven Konyalı 7 yıl önce

Feyzioğlu'nun örnek aldığı batı da Müslümanlar din görevlileri tarafından kıyılan nikahla evleniyorlar hükümet ler de bunu kabul ediyor bunlar nasıl batıcı? Batı'da imamın kıydığı nikah geçerli oluyor da türkiye'de neden olmasın?

Avatar
Garip 7 yıl önce

Bu ayırım bugüne dek vardı zaten! Resmi nikahın yanında dini nikah kıyanlar ve buna gerek duymayanlar vardı. Ben de bu adamı akıllı zannederdim. Desene bundan da chpye fayda yok.

Avatar
Gavat avni 7 yıl önce

Lan şerefsiz bir asırdır avrupada nikları papazlar kıyıyor orada laiklik ayaklar altında diye kimse bi taraflarını yırtmiyor...inançlısıda ateistide geçip papazın karşısında itiraz etmeden nikah kıydırıyor. Birtek bütün şerefsilerin her türlüsü bizde,mi yetişmiş herşeye itiraz var. Yavşaklar