Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Yunan bakandan skandal açıklamalar
Yunanistan, Atina Temyiz Mahkemesi’nin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan’a kaçan sekiz darbeci askerden beşinin Türkiye’ye iadesine ret kararının Yüksek Mahkeme tarafından onaylanması durumunda meselenin ikili ilişkileri nasıl etkileyeceği tartışılıyor.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra darbecilerle ilgili verdiği demeçte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretler edip, darbecileri savunarak yine bir skandala imza attı.

Real Radyosu'na konuşan Kammenos ayrıca, “Eğer komşunuz karını seviyorum ve onu almaya geliyorum derse buna sessiz kalamazsınız” ifadelerini kullandı.

DARBECİLERİ SAVUNDU

Yunanistan’da 1967-1974 darbesinin hafızalarda hala taze olduğunu, Yunan Hükümetinin de 15 Temmuz’da Türk Hükümetine ilk destek ifade eden hükümetlerden biri olduğunu vurgulayan Konstandaras, buna karşın eğer darbeci askerler “Yunanistan’da haklarından yoksun bırakılırlarsa Yunan vatandaşları da kendilerini güven içinde hissedemez” görüşünü de savundu.

LOZAN AÇIKLAMALARINDAN DA RAHATSIZ OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lozan hakkındaki açıklamalarından rahatsız olan Yunan Bakan Kammenos, "Lozan’ı istemiyorsanız Sevr’e geri dönelim" diyerek tehdit etmişti.

SUÇLULARIN İADESİ ANLAŞMASI

Türkiye Cumhuriyeti ile Yunanistan arasında, suçluların geri verilmesi ve cezaî, sahada karşılıklı adlî yardım hakkında Ankara'da 7 mart 1939 tarihinde imza edilen anlaşmaya göre darbecilerin iade edilmesi gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.