Öne Çıkanlar rusya Aykurt Nuhoğlu fenerbahçe astana stoilov Bayern Münih fenerbahçe bursaspor

Yunanistan ve Ermenistan'ın uçak krizinde Türkiye'yi haksız buldu!

Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan, Türkiye'yi IŞİD'i desteklemekle suçladı. Ohanyan, "Komşularımızla olan sorunlarımızdan dolayı endişeliyiz. Uluslararası kamuoyu bizim bölgeye yoğunlaşıyor. Ve bölgemizde, Türkiye'nin şahsında, IŞİD'e yardım eden bazı ülkeler var." iddiasında bulundu. Yunan Savunma Bakan Kammenos da Türkiye'nin Rus uçağının sınırı ihlal ettiğini kanıtlayamadığını söyledi.

"YUNAN HAVA SAHASINI HER GÜN İHLAL EDİYORLAR"

Ermenistan'ı ziyaret eden Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotis Kammenos ile Erivan'da basın toplantısı düzenleyen Ohanyan, açıklamalarında Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi hakkında da konuştu. Ohanyan, Ermenistan'ın Ekim ayında hava sahasını ihlal eden Türk uçaklarına müsamaha gösterdiğini; Türkiye'nin de aynı şekilde Rus uçağına müsamaha göstermesi gerektiğini savundu.

Seyran Ohanyan, "Savaş olmayan bölgelerde komşu ülkeler birbirlerinin hava sahalarını ihlal etme olaylarında tolerans göstermeli. Türkiye, Yunan hava sahasını neredeyse her gün ihlal ediyor ve bir kere de Ermenistan'ın hava sahasını ihlal etti. Biz yine de müsamaha gösterdik. Ankara'nın Rus uçağına karşı böyle davranmaya hakkı yoktu." dedi.

Türk helikopterlerinin 6-7 Ekim tarihlerinde Ermenistan hava sahasını ihlal ettikleri iddia edilmişti. Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Çavarş Koçaryan Ermenistan'dan bu ihlale askeri uçaklarını göndererek cevap verdiğini açıklamıştı.

YUNAN BAKAN: TÜRKİYE RUS UÇAĞININ SINIRI İHLAL ETTİĞİNİ KANITLAYAMADI

Aynı basın toplantısında konuşan Yunan Bakan Panagiotis Kammenos ise Türkiye'nin, Rus uçağının hava sahasını ihlal ettiğini "hiç kanıtlayamadığını" savundu. Yunan Bakan, "Eldeki deliller olayın Suriye topraklarında gerçekleştiğini gösteriyor." dedi.

Yunan Bakan Panagiotis Kammenos "Pilotlardan biri öldürüldü. Bu uluslararası yasaların ihlalidir. Bu işleyenlerin uluslararası yasalara saygı duymadığı bir savaş suçudur. Türkiyeara sıra bizim hava ve deniz sınırlarımızı ihlal ediyor, ayrıca IŞİD'e yardım ediyor.Türkiye'nin petrol, insan, silah ve uyuşturucu kaçakçılığında kullanıldığı çok açık. Bu illegal girişimler teröre yardım etmek için kullanılıyor. Eğer Türkiye uluslararası normlara uymak istiyorsa bu tür eylemlerini sonlandırmalı." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakiki türk 8 yıl önce

Ya öyle boktan ülkeciklerin Türkiye hakkında yorum yapması olayı poropoando etmek,
Yani biz bi bok yiyemedik rusu sürelim Türkün üstüne,ulan itler rusun kralı gelsin hatta sizde beraber gelim kaç yazar,sonra ermeni'nin toprak bütünlüğü yokki topragı savunsun,azerbeycandan işgal ettikleri topragı savunmasınlar onuda bir gün misliyle geri verecekler,yunana gelince onlar bi tokatımızı yedi bizi iyi bilirler ve şu an ihtibariyle avantadan yaşıyorlar aç karınlarını doyursunlar,avrupa ülkeleri bi kaç kuruş verdi ve cüpraşı canlı yayında rezil etti,yunan bu,
Rus da bizi iyi tanır,e. Son rusyayı katarina 2 ile degiş tokuş yaptık koca rusyayı verdik bi karıyı aldık tarihi iyi okusunlar,biz öyle bi milletizki damarımıza basılmayı görsün,
Gerisini siz düşünün,ermeni ve yunana'da bi nasihatım olsun,başkasının şeyiyle gerdaha girmeyin,erkekliginiz varsa ikizde gelin bi bakın türk nasıl tarih yazmış bi görün, kancıklar gibi sanal aleminden yalakalık yapmayın,türk bunları unutmaz bilin bunu??