Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Zarok TV'nin kapatılması FETÖ'nün kumpası çıktı!

OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lar gereği 28 Eylül'de kapatılan Kürtçe çizgi film kanalı Zarok TV'nin geri açılmasına karar verildi.

PKK, FETÖ ve HDP destekçisi Twitter hesaplarından yapılan "Kürtlerin çizgi film kanallarına dahi tahammül edilemiyor" propagandasına neden olan Zarok TV'nin kapatılmasının ardında büyük bir FETÖ kumpası olduğu ortaya çıktı. Buna göre Zarok TV olayının ardında FETÖ'nün kapatılan kanalları için şirket sahiplerinden frekans istemesi ve reddedilmesi yatıyor...

"ARKASINDA FETÖ VAR"

Yakın geçmişte "milli iradenin yanında duran" bir çok tv kanalına da yüzlerce yayın durdurma cezası verilmesine neden olan FETÖ'nün RTÜK üzerinden kurguladığı Zarok TV kumpası platformun sahibi Behçet Sevim'in Timeturk'e konuşması ile deşifre oldu.

Timeturk'ten Pınar Hilal Balta'ya konuşan Zarok TV- Digisat Dijital Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Sevim, 17-25 Aralık sonrası kanalları kapatılan FETÖ'nün kendilerine adeta musallat olduğunu, yasadışı kanalları Irmak TV ve Yumurcak TV için kendilerinden frekans talep ettiğini belirtirken, bu taleplerine karşılık vermedikleri için kendileri üzerinden Türkiye'yi zor durumda bırakmaya çalıştıklarını söyledi.

FETÖ FİRARİSİ NURETTİN EYGÖREN ÖNCE ARADI, SONRA GELDİ “IRMAK VE YUMURCAK'I YAYINA ALIR MISINIZ?”

FETÖ'nün daha önce de şirketlerini kapatmaya kalkıştığını belirten Sevim, kendilerine Pensilvanya'da yaşayan FETÖ'nün firari bilişimcisi Nurettin Eygören'in ulaştığını söyledi.

İşte Sevim'in çarpıcı açıklamaları;

"17-25 Aralık sürecinde Yumurcak TV ve Irmak TV yöneticisi olduğunu söyleyen Nurettin Eygören bizi arayarak bir konuda görüşmek için yanımıza geleceğini söyledi. Aradığı numarayı kaydederek Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a bizzat ilettik. Sonrasında 1 hafta içerisinde şirketimize geldi. Kendisinin RTÜK tarafından gönderildiğini ve kapanan iki FETÖ kanalını bize ait platformlarda yayına sokmak istediklerini iletti.

“DEVLETİN KAPATTIĞI KANALLARI AÇAMAYIZ” DEDİK

Biz de kendisine şirket yönetimimizce devlet tarafından yayınları durdurulan platformumuzda yer veremeyeceğimizi, hiçbir şekilde yardımcı olamayacağımızı aktardık.

HEMEN ARDINDAN KAPATMAYA ÇALIŞTILAR

Bunu ifade etmemizden hemen sonra RTÜK tarafından şirketimizin kapatılmasına yönelik çalışmalar başlatıldı. Üst kurul tarafından birkaç gün izinsiz yayın yapmak gerekçesiyle lisansımıza iptal yoluna gidildi. Ancak konu edilen yayınlar izinleri alınmış yayınlardı ve yasal mevzuata göre E posta ile bildirilmesi gerekirken usulsüz tebligat uygulandığı için bu durum yaşanmıştı. Bu oyun tutmayıncabu kez bizim FETÖ üyesi olmakla suçlanan biriyle ilişkimiz olduğunu iddia ettiler. Bahsettikleri kişi ile de hiçbir ilgimiz olmadığını ispatlamış durumdayız. Çünkü o isim RTÜK'te ve bizim RTÜK'te olağan evrak teslimi dışında hiçbir hareketliliğimiz söz konusu değil.

TÜRKİYE'NİN HAKLI MÜCADELESİNİ SULANDIRMAK, ÜLKEYİ ZOR DURUMDA BIRAKMAK İSTEDİLER

Ve 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında da adıma kayıtlı ne kadar lisans varsa iptal yoluna gidildi. Zarok TV de bunlardan birisi oldu. Böylece hem OHAL'i ve terörle haklı mücadeleyi sulandırmak hem de Türkiye'yi de zor durumda bırakarak “Çizgi film kanalına bile tahammülü olmayan bir ülke” imajı oluşturmak istediler. Bunu da anında servis ederek Avrupa'da medya ve siyasi mercilerin malzemesi olmasını sağladılar.

ANCAK PES ETMEDİK VE FETÖ'YÜ DEŞİFRE ETTİK

Oysa bizim yayınlarımızda KHK'da geçen “Milli Güvenliğe tehdit” vs. gibi bir durum ve tespit asla söz konusu olmamıştır. Ve biz pes etmedik. Frekans vermediğimiz FETÖ'cüleri bizi arayan isimden aradığı GSM numarasına kadar tamamını Başbakan yardımcısı sayın Numan Kurtulmuş'a ve gerekli mercilere ilettik.

BAŞBAKANLIK KOMİSYONU KHK KARARINDAN ZAROK TV'Yİ ÇIKARDI

Ve bunun sonucunda başvurumuz dikkate alınarak 04.11.2016 tarihinde tebliğ edilen belgeyle ilgili KHK kararlarından Zarok Tv'nin çıkarılmasına ve yeniden yayın yapılmasına karar verildi. Buna rağmen halen yayınlarımız açılmadı. RTÜK konusunda daha önce başka kanallara da verilen afaki cezalara da bakıldığında bir takım incelemeler yapılması gerektiğini düşünüyorum."

NURETTİN EYGÖREN KİMDİR?

Nurettin Eygören Fetullahçı Terör Örgütü'nün 17-25 Aralık kumpaslarında Türkiye'nin tanıdığı isim olarak dikkat çekiyor. Söz konusu dönemde yayınlanan montaj kayıtların servisini yapması ile bilinen Eygören'in video sitelerinden çıkarılan bilgileriyle adresi Pensilvanya, ismi de David Eygören olarak kayıtlara geçmişti.

Timeturk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.