Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir halk TV kimin paris saldırıları IŞİD yaptı

Zorla evine girdiler birde tazminat ödetiyorlar

Bosna Hersek'te savaş nedeniyle evini ter etmek zorunda kalan 76 yaşındaki Muniza Oprasic, evine zorla yerleştirilen Sırplara tazminat ödüyor.

Vişegrad şehrindeki mahkeme, Oprasic'in konutuyla ilgili olarak, geçen haziran ayında, eve izinsiz yerleştirilen Sırplara burada kaldıkları süre içerisinde eve yaptıkları masrafların ödenmesine ya da evin arsasından bir kısmının bu kişilere verilmesine hükmetmişti. Oprasic, mahkemenin kararı gereği 10 bin avroluk bu parayı, her ay 110 avroluk emekli maaşının yarısıyla ödemek zorunda kaldı.

Maaş kesintisi nedeniyle geçinemiyor

Eşini sekiz yıl önce kaybeden Oprasic, emekli maaşının bir kısmının ilaçlarına, bir kısmının da kendi temel ihtiyaçlarına gittiğini dile getirerek, mahkemenin kararının ardından maaşından her ay 50 avro kesilmeye başlayınca zor günler geçirmeye başladığını ifade etti.

Oprasic, "Elimde bir tek bu ev kaldı ve onun için de ödeme yapmamı istiyorlar. Beni zor durumda bırakıp evimi elimden almak istiyorlar ama bu izin vermeyeceğim" şeklinde konuştu.


Anne ve Babası İkinci Dünya Savaşı'nda öldürülmüş

Eşiyle birlikte inşa ettiği ve ömrünün yarısını geçirdiği evini kaybetmemesi için birçok yerden yardım sözü aldığını söyleyen Oprasic, "Bu evde gördüğünüz her şeyi eşimle beraber yaptık. Bir küreği o tuttu, diğerini de ben" dedi.

Anne ve babası İkinci Dünya Savaşı'nda öldürülen Oprasic, Bosna'daki son savaşta ise evini terk etmek zorunda kalmış. Yanına hiçbir şey alamadan evinden kaçmak zorunda kalan Oprasic, önce serbest bölgeye ulaşmış, sonraki yıllarda da Gorajde, Tarçin, Foynitsa ve İlica'da yaşamış. Oprasic ailesinin savaşın öncesinde "oğulları için" inşa ettikleri yeni eve, 1996 yılında Visegrad Belediyesince Saraybosna yakınlarındaki Paleli Sırp Mladen Yokic ve Bogdan Yokic yerleştirildi. Oprasic ailesi, savaşın sona ermesinden yedi yıl sonra, 2002 yılında memleketleri Visegrad'a geri dönmüş, ancak evlerinde Sırpların oturduğunu görmüş.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.