Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu ferhat yüksel Ulaş Ansın Akbaş eyfel kulesi IŞİD; eyfel kulesi yıkıldı rusya dışişleri

Fazıl Say'dan şok eden Aspendos restorasyonu yorumu! Twitter'dan tepki gösterdi...

Müzisyen Fazıl Say, Aspendos Antik Tiyatrosu'ndaki basamaklar ve oturakların orjinak koyu gri rengi yerine beyaz mermer kullanılarak restore edilmesine büyük tepki gösteri. Fotoğrafı görünce ağlamak istediğini ifade eden Fazıl Say, Twitter'dan tepkisini gösterdi.

Serik İlçesi'nde iki tepe üzerinde M.S. 2'nci yüzyılda Marcus Aurelius döneminde inşa edilen Aspendos Antik Tiyatrosu'nda Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen restorasyon için eleştiride bulunan dünyaca ünlü müzisyenimiz Fazıl Say, attığı Tweet'te şu ifadeleri kullandı;

“2500 yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu'nu renove etmişler (!!) Farklı renk mermer ile!! Kim bu tarih cinayetini işledi? Bu nasıl bir anlayıştır?? Fotoğrafı görünce ağlamak istedim."


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.