Öne Çıkanlar suriye türkiye terör örgütü edip yüksel hapis cezası fransa

Usta fotoğrafçıya üstün hizmet beratı!

Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen “Geçmişten Günümüze Ara Güler Fotoğrafları konulu sergi Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde açıldı. Serginin açılışının ardından, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından ünlü fotoğrafçı Ara Güler'e bu yıl ilk defa verilen Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı takdim edildi.

ARA GÜLER'E BEYOĞLU NİŞANI

Serginin açılışının ardından, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından Ara Güler'e bu yıl ilk defa verilen “Beyoğlu Nişanı ve “Üstün Hizmet Beratı takdim edildi.

Beyoğlu Nişanını alan Ara Güler, “İstanbul'u yakalamak diye bir olay vardır. İstanbul'u yakalamak lazım. İstanbul'un içinde yaşamak yetmez. İstanbul'u tatmak lazım, kokusunu almak lazım. İstanbullu olmak lazım. İşte ben İstanbullu oldum. 1928'de ben Taksim'de doğdum. O kadar senedir İstanbul'a bakıyorum. Müsaade edin de öğreneyim. İstanbul kokudur. İstanbul'u yaşamak ve anlamak lazım. Nişan almak mühim değildir. Nişana layık olmak mühimdir. Bir sürü nişan alırsın, ne olacak yani Diploma almak gibi bir şey. Bu işin içerisinden bir şeyleri öğreniyor ve ortaya çıkarıyorsunuz diye konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, “Ara Güler dünya çapında bir sanatçıdır. Fotoğraflarıyla Beyoğlu'nun bu değerlerini dünyaya taşımayı başarmış bir kişidir. Beyoğlu Belediyesi bugüne kadar nişan vermedi. Beyoğlu'nun bu değerlerine katkıda bulunan kurum ve kişilere bu ödülü vermek istiyoruz. İlk Ara Güler ile başladık. Onun şahsında, bütün bu değerleri taşıyan herkese minnettarız şeklinde konuştu

Sergide, ünlü fotoğraf ustası Ara Güler'in 1950'li yıllarda karanlık odada kendi eliyle bastığı ve aralarında daha önce hiç yayımlanmamış birçok fotoğrafı bulunuyor.

Sergi 10 Aralık'a kadar açık kalacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.