Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Zemzem Towers yıkılacak...

Suudi yönetimi sonunda doğruyu gördü! Kabe’nin heybetine gölge düşüren Zemzem Towers’ın yıkım kararı alındı.

Otel olarak kullanılan gökdelenler Osmanlı zamanından kalma Ecyad Kalesi yıkılarak inşa edilmişti.

Mekke’de şu an genişletme çalışmaları sürüyor. Çalışmalar sırasında vinç kazası yaşanmış ve 110 kişi hayatını kaybetmişti. Bu çalışmalar bittikten sonra ikinci bir çalışmaya başlanacağı duyuruldu.

Zemzem Towers’ın da içinde olduğu ve kralın sarayı, Hilton Oteli de dahil devasa yapılar yıkılacak ve alan Mescid-i Haram’a dahil edilecek.




OSMANLI REVAKLARI GERİ DÖNÜYOR

Projede ayrıca Osmanlı revaklarının yeniden monte edilmesi bekleniyor. Dönemi Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan revakların yerine konulması isteğini Suudi yönetimine iletmişti. Revakların monte çalışmasına yavaş da olsa geçtiğimiz aylarda başlanmıştı.

MİNARE SAYISI 12’YE ÇIKACAK

Proje tamamlandığında Kabe’nin tavaf alanı ve etrafı 3’te 1 oranında genişlemiş olacak. Minalerin sayısı ise 12’ye çıkarılması bekleniyor.

Proje 2035’e kadar tamamlanacak...

Haber 7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.