Öne Çıkanlar suriye türkiye neslim güngen haber botları forum

Adele Ahmet Kaya'dan "esinlendi!" Peki Ahmet Kaya kimden esinlendi?

komplohaber.com 

İngiliz şarkıcı Adele'in "Million Years Ago" adlı şarkısının Ahmet Kaya'nın 1985'te seslendirdiği Acılara Tutunmak parçasının büyük benzerlik taşıdığı iddia edildi. Benzerlik Türk gazetelerinden sonra dış basına da yansıdı.. 




Adele bu şarkıyı çaldı mı, esinlendi mi yoksa melodilerin benzerliği tesadüften mi ibaret bilinmiyor. Peki Ahmet Kaya bu besteyi yaparken birilerinden esinlenmiş miydi? Ahmet Kaya'nın besteyi yaparken şarkıcı İlham İrem'in 1973 yılında seslendirdiği şarkı "Yazık Oldu Yarınlara" adlı parçasından esinlendiği ileri sürülüyor..  

 
 

Yani Ahmet Kaya'nın da "Acılara Tutunmak" şarkısının orijinal olduğu söylenemez. Ayrıca sadece Ahmet Kaya değil, Kaya'dan önce Gary Moore adlı şarkıcı da 1979 yılında "Spanish Blues" şarkısını İlham İrem'den esinlendiği belli oluyor. 



Adele'in "Million Years Ago" adlı şarkısı aslında İlhan İrem'in şarkısının 3. kopyası olduğu söylenebilir...

komplohaber.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.