Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Canan Karatay: Zeytin ve zeytinyağı, anne sütü kadar değerli

Bursa’nın Gemlik İçesi’nde, Uluslararası Zeytin Festivali kapsamında düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, zeytin ve zeytinyağının anne sütü kadar değerli olduğunu söyledi. 
Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde düzenlenen panele katılan Prof. Dr. Canan Karatay, zeytin ve zeytinyağının faydaları konusunda bilgi verdi. Zeytin ve zeytinyağı dostu olarak anılmak istediğini kaydeden Prof. Dr. Karatay zeytin için 'altın', zeytinyağı için de 'altınsuyu' benzetmesi yaptı.
Prof. Dr. Canan Karatay, çok güçlü bir antioksidan ve antibakteriyel olan zeytinyağının ülseri tedavi edici etkisi olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Midede doğal olarak bulunan 11 kötü bakterinin en az 8’ini yok ediyor. 20 tane zeytinde 100 kalori bulunuyor. Omega 9 açısından da çok zengin. Anne sütü kadar önemli. Gemlik’ten tüm Türkiye’ye öneride bulunuyorum. Her doğan çocuk adına bir zeytin fidanı dikin."

'ZEYTİN AĞAÇLARI OLAN ÜLKE AYAKTA KALIR' 

2 bin yıl yaşayan zeytin ağaçlarının kesilmemesi gerektiğine de vurgulayan Prof. Dr. Karatay, dünya kıtlık çekerken zeytin ağaçları olan ülkelerin ayakta kalmayı sürdüreceğini kaydetti.
Panelden sonra zeytin bahçesine giden Prof. Dr. Karatay, dalından topladığı zeytini yedi, elinde ezdiği zeytini de yüzüne sürdü. Sağlıklı olmak isteyenlerin anne sütü kadar değerli zeytin ve zeytinyağı tüketmesini öneren Prof. Dr. Karatay, zeytinin cildi de gençleştirip koruduğunu söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.