Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid cumhurbaşkanı Tanap

Prematüre bebek bakımı nasıl olmalı? Uzmanları yanıtladı...
PREMATÜRE BEBEĞİN İLACI KADIN SÜTÜ 


Anne sütünün çocuk için hayat kurtarıcı meydana geldiğini ifade eden Şarman ve Sağlam , " Kadın sütü, hem bebeğin aynı zamanda annenin, fizyolojik ve ruhi gelişmesini etkiliyor. Kadın sütü ile beslenen prematüre bebekler, yapılan araştırmalara yönelik bir sürü daha çabuk gelişiyor, kilo ediniyor , enfeksiyon rizikosu azediniyor. Bununla Birlikte çocuk ve kadın içinde , bu Yorucu dönemde bir sürü daha derin bağlantı kuruluyor. Bebeğini emziren annenin doğum sonrasında depresyonu daha az oluyor ve sütü daha bir sürü geliyor. Prematüre bebekler öbür yepyeni doğanlara yönelik bir sürü daha önemli takip gerektiriyor. Bu bebekler ne civarı erken doğarsa o civarı çok sağlık problemi yaşıyor. Fakat sağlık problemleri uzmanlaşmış hekimlerin kontrolünde en aza indiriliyor. Ancak çocuk , taburcu edildikten ardından bir takım enfeksiyonlar, yetersiz beslenme ve bakım nedeni ile kimi sorunlar yaşanabiliyor. Prematüre bebeklerde ilk 2 seneye uyarı etmek bir sürü mühim . Bu süreçte iyi beslenmek, temiz hava solumak, enfeksiyondan kaçınmak önemli önem taşıyor. Özellikle kış ayları prematüre bebekler için kocaman risk oluşturuyor." ifade etti.


'KUVÖZDE DE OLSA BOL BOL KADIN KUCAĞI'


Şarman ve Sağlam , şu önerilerde bulundu: 


"-Bebekle ilişki hastanede kaldığı günlerden başlayarak devam etmeli.
-Kuvözde kucağa alınamadığı zamanlarda başını ya da parmağını tutarak, göz teması yaparak ilişki kurarak başlanabilir.
-Uygun haftaya geldiğinde emzirme denemeleri yapmaya başlayabilirsiniz.
-Evde bebekle teması arttırmak için masaj yapılabilir. Masaj bebeği rahatlatır, kasların çalıştırmasını sağlar ilişkinizi güçlendirir.
-Kucağınızda çıplak teninize temas edecek şekilde onu tutmak bebeğiniz rahatlatır."

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.