Öne Çıkanlar yunus mallı türkiye Tanap ıkby İBB İHRAÇ

Sağlık'ta yeni dönem! Terör tehdidi bunu da yaptırdı!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Müezzinoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a yaptığı ziyarete ilişkin de bilgi verdi.

Orgeneral Akar'ın Şırnak'ı ziyaretini hatırlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Sağlık alanında bir ihtiyaçları olup olmadığını sorduk. Biliyorsunuz kendisi de Şırnak'ı ziyaret etti geçtiğimiz günlerde. Sağlık alanında bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sorduk. Hekim açığı var sonuçta. Bizim olduğu kadar onların da hekim ihtiyaçları oluyor. Hem bu konularda hem de bölgedeki durumla ilgili görüştük."

"TELEFONDA İKİ SES DUYDUM"

Müezzinoğlu, operasyonların yoğun olarak devam ettiği yerlerde sağlık durumuna ilişkin bilgi verirken yaşadığı ilginç bir olayı da paylaştı. Cizre'deki son durumla ilgili bir telefon görüşmesi yaptığını anlatan Müezzinoğlu, "Telefonda iki sesi bir arada duydum. Bir yanda silah sesi ve bir doğum. Arkadaşlarımız yeni bir doğumun sevincini yaşıyorlardı. Ben de çok etkilendim. Orada aslında büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Sağlık personelimize teşekkür ediyorum" dedi.

"ZIRHLI AMBULANSLAR DEVREYE GİRECEK"

Bakan Müezzinoğlu, terör saldırılarında özellikle ambulansların hedef alınmasına ilişkin herhangi bir tedbir alınıp alınmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "Önümüzdeki günlerde zırhlı ambulanslar devreye girecek. Özellikle o bölgelerde zırhlı ambulanslar hizmet verecek" diye konuştu.

Sağlık hizmetlerinin her koşulda devam edeceğinin altını çizen Müezzinoğlu, "Çok ciddi olaylar yaşanıyor. Hastaneye roketatar geliyor. Hekimlerimiz sağlık personelimiz sığınağa iniyor. Doğum bekleyen anneler var, yatan hastalar var. Bunları bırakıp nasıl geri çekilebilirsiniz? Her türlü tedbiri alıyoruz. Ulaşılamayan bölgelere emniyet güçlerimizin desteği ile gidiyoruz. Normal hastalıklar dolayısıyla polikliniklerimize gelen hasta sayısı azaldı. Doğum ve diyaliz ve acil durumları çözmekte sorunumuz yok. Bölgede bir hafta 10 gün sonra bölge tamamen temizlendikten sonra eskisinden çok daha iyi koşullarda sağlık ve diğer alanlarda hizmet vermeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.