Öne Çıkanlar ışid son dakika türkiye rusya DAEŞ

1 Kasım'da vatandaş nerede ve nasıl oy kullanılacak? Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?


1 Kasım 2015 erken genel seçime artık saatler kaldı! Peki vatandaşlar nasıl oy kullanacak, oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte bu ve diğer merak edilen soruların tamamı bu haberde...

 

Yüksek Seçim Kurulu, internet üzerinden vatandaşların nerede oy kullanacaklarını öğrenebilecekleri web sitesini de kullanıma açtı. Kayıtlı oldukları seçmen bölgesindeki okullarda oy kullanacak olan vatandaşlar, hangi okulda oy kullanacağını YSK’nın "https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp" adresinden öğrenebiliyor.

Oy kullanacağınız yeri öğrenmek için adresteki web sitesinde istenen “Nüfusa kayıtlı olduğu il”, “TC Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” ve sayfada güvenlik önlemi olarak gösterilen 7 haneli resim doğrulama kodunu girmek yeterli oluyor.

 

NASIL OY KULLANACAKSINIZ?


1 Kasım’da gerçekleştirilecek olan seçimler, Genel Seçim olacağı ve yalnızca milletvekili seçimi yapılacağı için tek pusula ve tek sandıkta oy verme işlemi tamamlanacak. Seçim görevlileri tarafından size verilecek olan oy pusulası ve zarfla birlikte YSK tarafından hazırlanan seçim kabinine girilecek. Kabinde bulunan mühürle tercih ettiğiniz siyasi partinin veya bağımsız milletvekilinin hemen altında bulunan yuvarlak alan işaretlenecek.

Daha sonra oy kullanılan pusula, görevliler tarafından verilen zarfa koyularak kabinden çıkılacak. Eldeki zarf ise seçim yetkililerinin göstereceği sandığa atarak oy verme işlemi tamamlanacak.

1 Kasım'da vatandaş nerede ve nasıl oy kullanılacak? Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.