Öne Çıkanlar azeri vekil mistura skip schipper kevin weil şenay köşdere

2 Kasım sabahı nasıl bir tablo olacak! ANAR Başkanı İbrahim Uslu'dan flaş ifadeler...
Yeni Şafak yazarı Abdulkadir Selvi Pazar Günü yapılacak seçim öncesi ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu ile görüştü. Selvi Uslu ile görüşmesini köşesine taşıdı. Uslu'ya göre Türkiye 2 Kasım sabahına tek başına iktidar olan bir partiyle uyanabilir. AK Parti'nin oyları 7 Haziran'dan sonra ilk kez yükselme trendine girdi. Uslu'ya göre Ankara saldırısı bir miktar oy kaybettirse de yurtdışından gelen oylar AK Parti'yi tek başına iktidar yapacak sonuçların habercisi gibi duruyor.

 

Uslu'ya göre AK Parti'nin oyları 7 Haziran'dan bu yana ilk kez en yüksek seviyeye çıktı.

Yurt dışından gelen oyların yüzdesi buna örnek olarak verilebilir. Tek başına iktidar olacak rakama çok yakın duruyor.

 

ANKARA SALDIRISININ ETKİSİ

 

Uslu, Ankara patlamanın ardından AK Parti oylarında bir miktar düşüş yaşandığını söyledi. Sol oylar ise az da olsa yükselişe geçmiş.  MHP ve Saadet Partisi’nin oyları da geriliyor...

 

İşte Uslu'nun açıklamaları;

 

Yurtdışında seçimlere katılımın yüksek olması AK Parti'nin oylarını artırıyor. Ak Parti, 7 Haziran'dan bu yana ilk kez tek başına iktidara bu kadar yakın duruyor.

 

Yurtdışı oylarıyla ilave olarak AK Parti'ye 9-10 milletvekili geliyor.

 

Eğer yurtdışında olduğu gibi yurtiçinde de seçimlere katılım oranı yüksek olursa, 1 Kasım'da AK Parti'nin tek başına iktidar olması mümkün.

 

Eğer geçen seçimlerde sandığa gitmeyen yüzde 4-4.5 oranındaki AK Parti seçmeninin yarısı partisine oy verse AK Parti tek başına iktidarı yakalayabilir. Bu durumda AK Parti doğarsa kendi küllerinden doğacak.

 

1 milyon oy seçim sonuçlarını 2 puan etkiliyor. Bu çok önemli ama imkansız bir oran değil. AK Parti sadece İstanbul'da sağlayabileceği bir oy artışı ile bunu elde edebilir. Ama bu seçimde değil, 1 milyon oy, bir oy bile çok değerli.

 

İlla koalisyon olacak diye bir şey yok. Tek başına iktidar mümkün.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.