Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

3 partiden Ermenistan'ı kınama bildirisi

TBMM Dışişleri Komisyonu, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi mensubu üyelerinin kaleme aldığı ‘TBMM Dışişleri Komisyonu Ermenistan'ı Kınama Ortak Bildirisi’ni yayımladı.

Komisyon bildirisinde şu ifadelere yer verildi...


 “Ermenistan’ın saldırgan tutum ve politikalarından vazgeçmediği sürece benzer çatışmaların yaşanmaya devam etme riskinin maalesef mevcut olduğundan hareketle, Ermenistan’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarını da göz önüne alarak, barışçı yollardan işgale bir an önce son vermesi ve işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarından ivedilikle çekilmesi gerektiği çağrımızı yineliyoruz. Yukarı Karabağ ihtilafının çözümü ve kalıcı bir barışın sağlanması noktasında, oluşturulan AGİT Minsk Grubu’nun bir üyesi olan Türkiye’nin, ihtilafa Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliği çerçevesinde adil ve kalıcı bir çözüm bulunması yönündeki çabaları desteklemeyi sürdüreceğini tekraren ilan ediyoruz. İnsanlık ve dünya barışı adına kara bir leke olan bu tür saldırgan eylemlerin tekrarlanmaması noktasında, uluslararası toplumun mezkûr ihtilafın çözümüne hak ettiği önemi vermesi ve son saldırılara gerekli tepkiyi göstermesi gerektiğini bir kere daha vurguluyor; Azerbaycanlı kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu da ifade etmek istiyoruz.”

ERMENİSTAN SALDIRGAN TAVRINA SON VERMELİ 

“Topçu atışları sonrası, iki ülke arasında çatışmalar ciddi bir boyuta ulaşmıştır. Ermenistan’ın yaklaşık çeyrek asırdır Azerbaycan topraklarının beşte birini işgal altında tutan gayri meşru ve saldırgan tavrı, son saldırılarla birlikte yeniden ortaya konmuştur. Bu bağlamda, Ermenistan’ın bölgedeki sivil halkı da etkileyen son saldırılarını ve Azerbaycan topraklarında yıllardan beri süregelen ve 1 milyon Azerbaycanlı kardeşimizi yurtlarından ayrılmak zorunda bırakan işgalini şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimize ise Allah’tan rahmet, yakınlarına ve kardeş Azerbaycan halkına sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.” denildi.

HDP İMZA ATMADI


Ak Parti, CHP ve MHP'nin ortak yayınladığı Kınama Bildirisine HDP imza atmadı...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vural 8 yıl önce

Onlar zaten ermeni yezdiimza atmayan i turkiyeden Stalin