Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

AB Bakanı Volkan Bozkır: Terör yasası değişmeyecek
Bozkır, Ankara'nın 'acil adım atılması gerektiğini'belirttiği beş kriterden biri olan terörle mücadele yasalarında değişiklik yapmanın imkânsız olduğunu ifade etti.

"TÜRKİYE BEKLENTİLERİN KARŞILANMASI İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPTI"

Müzakerelerin kritik bir aşamaya geldiğini,Türkiye'nin de yeteri kadar çaba gösterdiğini belirten Bozkır, "Bizim değerlendirmemiz, beklentileri yeterince karşıladığımız yönünde. Türkiye beklentilerin karşılanması için elinden geleni yaptı. Bu bir matematik problemi değil, bir siyaset problemi" dedi.
Terörle mücadele yasalarının değişmeyeceğine ilişkin de Bozkır, şu ifadeleri kullandı:
"Üzerinde çalışırız, yeni gelişmelerden, yeni süreçlerden konuşuruz ama Türkiye'de 450'den fazla güvenlik gücünün PKK terörü tarafından şehit edildiği ve beş ya da altıdan fazla intihar saldırısının düzenlediği, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bu şartlarda, terörle mücadele yasasının değişmesi kesinlikle mümkün değildir. Üstelik yasamızın Avrupa standartlarıyla uyumlu olduğunu düşünüyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.