Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

ABD ve Rusya PYD konusunda anlaştı mı? İki ülkenin planı ne?


Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanı Muhammed Vecih Cuma, AA muhabirine çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkmen Bakan, Türkmenlerin baskı altına alınmaya çalışıldığını dikkat çekti ve Rusya'nın hava saldırılarına rağmen Türkmenlerin müthiş bir direniş gerçekleştirdiğini söyledi. 

"Bu insanların Türkiye'den başkan sığınacak yeri yok, Afrin ve Cerablus'un DAEŞ'yen arındırılması gerekiyor" diyen Cuma, Rusya ve İran'ı işgalci olarak tanımladı. PYD'nin kürt devleti emellerini anlattı..
 

RUSYA VE ABD PYD KONUSUNDA ANLAŞTI!

"Suriye Demokratik Güçleri adı altında Fırat'ın batısına geçmeye çalışıyorlar. Bu bölgeye gelirlerse yeniden insani bir dram yaşanacaktır. Soykırım ve etnik temizlik yapılacak. Herkes PYD'ye yardım yapıyor. Biz biliyoruz ki aynı zamanda PYD, Esed ile iş birliği yapan bir örgüttür. Rusya ve ABD, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye destek konusunda anlaştı. PYD, son günlerde farklı isimlerle hem Afrin'de hem Suriye'nin doğusunda kendisine yeni alanlar kazanmaya çalışıyor.PYD'ye doğuda ABD, batıda ise Ruslar destek veriyor. Rusya ile ABD arasında gizli bir anlaşma mı artık neyse bir şeyler vardır. 

HİÇ KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN



Her iki taraf da PYD'yi güçlendiriyor ama başarılı olamayacaklar çünkü bizim Suriye'deki varlığımız bin seneden fazladır. Hiç kimse kuşkuya kapılmasın Suriye'deki Türkmen varlığını bitiremeyecekler. Mücadelemizi devam ettireceğiz. Vatanımıza ve topraklarımıza döneceğiz."

CENEVRE GÖRÜŞMELERİ


Cuma Cenevre görüşmeleriyle ilgili çarpıcı tespitler yaptı: "İşin ilginç tarafı Suriye'de Araplardan sonra ikinci unsur biziz. Suriye'deki 3,5 milyon Türkmen masada temsil edilmiyor. Suriye'deki Kürtlerin nüfusu ise 1,5 milyon civarında. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.