Öne Çıkanlar PKK son dakika suriye abd rusya

AK Parti'li Orhan Miroğlu Ankara saldırısının faillerini açıkladı!

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu Ankara saldırılarının faillerini açıkladı! Komplo teorisi sayılacak açıklamalar yapan Miroğlu, "Kürt milliyetçisi olmak demek, Barzani'nin bürolarına saldırmak demek değildir. Barzani'nin bürolarına saldıran güçlerle Ankara'da 102 vatandaşımızın ölümüne yol açan bombayı patlatan güçler aynı" dedi.

Mardin Midyat İlçesi'nde partisinin seçim bürosunun açılışına katılan Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, 1 Kasım seçiminde Türkiye'nin saplandığı krizlerden, içine düşürüldüğü durumlardan kurtarılması için bir adım attıklarını belirterek, "Bir çağrı yapıyoruz. Bu çağrı inanın 100 yıl öncesinde bu ülkeyi emperyalist işgalden kurtarmak isteyenlerin çağrısı gibidir" dedi.

HDP'Yİ CHP'YE ENDEKSLEYECEKLER


Miroğlu, "Evet bir işgalle karşı karşıya değiliz, ama ülkemize yönelik çok büyük oyunlar var. Bizi Suriye gibi, Irak gibi bölmek istiyorlar. Bunun adını doğru koymamız lazım. Burada hak talepleri söz konusu değil, belli bir siyasetin duygularımızı istismar ederek, geçmişte yaşadığımız acıları istismar ederek sizi davet ettiği siyasetin geldiği nokta Esad'ın ordusuna katılmaktır. Bu muydu Kürt meselesi, bu muydu Kürtlerin özgürlük mücadelesi? 40 yıl sonra Esad'ın ordusuna katılmak mıydı? Bu hareketin Kürtlere de, Türkiye'de maalesef verebileceği bir şey kalmamıştır. Her şey çok açık meydanda. Ortadoğu'da Baas'la ittifak, Türkiye'de Kemalistlerle ittifak, bu hareketin kaderidir ve bu kaderden de öyle görünüyor ki kurtulamayacaktır. Bu seçimde belki zaman olmadı yetiştiremediler, ama sizin huzurunuzda söylemek istiyorum HDP önümüzdeki seçimlerde bakın Cumhuriyet Halk Partisi ile Kemalistlerle kol kola girecek ve bu meselede böylece bitecek. Yani HDP'yi CHP'ye endeksleyecekler bundan hiç şüpheniz olmasın" dedi.

"HDP VE PKK KENDİSİNİ MUHATAP OLMAKTAN ÇIKARDI"

Çözüm sürecinde HDP ve PKK'nın izlediği politikalarla kendisini muhatap olmaktan çıkardığını ileri süren Miroğlu, "Ak Parti'yi frene basmakla suçluyorlar, ama asla Ak Parti, Kürt meselesinde frene basmadı. Biz çözüm sürecinde ısrarlıyız, ama 2,5 yılda yaşadığımız tecrübe bize şunu gösterdi ki, çözüm sürecinin muhatabı maalesef PKK ve HDP değildir. Çözüm sürecinin muhatabı Kürdüyle, Arabıyla, Süryanisiyle burada toplanan halktır. Bizim muhatabımız bundan sonra evet halktır, hep halktı, ama bundan sonra daha fazla halk olacak. Maalesef HDP ve PKK izlediği politikalarla kendisini muhatap olmaktan çıkardı, bunun sorumlu biz değiliz. Sorumlusu işbirliği yaptıkları Tahran yönetimidir, Bağdat yöntemidir ve Suriye yönetimidir" dedi.

BURADAKİ ÖZGÜRLÜK ORTADOĞU'NUN HİÇBİR YERİNDE YOK

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, kimsenin Kürt milliyetçisi olduğu iddiasında bulunmamasını isteyerek şöyle devam etti:
"Kürt milliyetçisi olmak demek, Barzani'nin bürolarına saldırmak demek değildir. Barzani'nin bürolarına saldıran güçlerle Ankara'da 102 vatandaşımızın ölümüne yol açan, bombayı patlatan güçler, sevgili Midyatlılar inanın aynı güçlerdir. Burada Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı kuşatmak isteyen, Erdoğan olmadan bir Türkiye isteyen güçler Kuzey Irak'ta Barzanisiz ve KDP'siz bir Kürdistan istiyorlar. Bunu özellikle Midyatlı kardeşlerimin iyi görmesi lazım. Kürtlerin ve Türklerin tarihsel ittifakı, bin yıldır yaşadığımız coğrafyada kurduğumuz akrabalıklar artık bizi birbirimizden ayıramaz. Etle tırnak gibiyiz, birileri bu kelimeden çok hoşlanmaz, ama biz etle tırnak gibiyiz. Biz kardeş iki halkız artık. Biz geleceğimizi ne Şam'daki diktatörün planlarına, ne Tahran'daki liderlere, ne de Bağdat'ın sınırlı bir yönetimi olan Şii liderlere bağlamış değiliz. Biz halk olarak, Araplar olarak ve Kürtler olarak geleceğimizi Ankara'ya, İstanbul'a bağlıyoruz. Diyarbakır ve İstanbul arasında hiçbir fark görmüyoruz. Burada yaşadığımız özgürlükleri Ortadoğu'da hiçbir yerde bulamayız.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu Ankara saldırılarının faillerini açıkladı! Komplo teorisi sayılacak açıklamalar yapan Miroğlu, Barzani'nin bürolarına saldıran güçlerle Ankara'da 102 vatandaşın ölümüne sebep olan saldırıyı yapanların aynı kişiler olduğunu belirtti.

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiOrhan Miroğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.