Öne Çıkanlar suriye türkiye teknik direktör terör örgütü edip yüksel hapis cezası

Ak Partili Necip Kalkan Meclis'te hayalini gerçekleştirdi

İzmir’de uzun yıllar Ticaret Odası’nda meclis başkanlığı yapan Necip Kalkan, geçmişte Demokrat Parti’den milletvekili adayı olsa da seçilemedi. Ak Parti’nin İzmir 1’inci bölge 4’üncü sıradan aday gösterdiği Kalkan, mecliste yemin ederken boynuna Türk bayrağı astı. Kalkan, bunun nedenini şöyle anlattı:

"24 yılılk hayalimdi. 1991 yılında Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana başında sarı, kırmızı, yeşil saç bandıyla yemin edince bu kararı vermiştim. Çünkü çok zoruma gitti. ’Allah bana milletvekili olma fırsatı verirse ben de birliğimizin, varlığımızın, bağımsızlığımızın sembolü Türk bayrağı ile yemin edeceğim’ dedim.

Allah bana o fırsatı verdi. Dün yapılan yemin töreninde Leyla Zana yine yemini değiştirdi. Türkiye parlamentonun üyesi olacaksın ve yemininde Türk milleti yerine Türkiye milleti diyeceksin. Bir kere öyle bir kavram yok. Türk milleti var. Ben de o Türk milletinin sokaktaki neferi olarak o bayrağı taşımaktan Türk olmaktan gurur duyuyorum. Birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde böyle ayrımcı cümlerere yer verilmemeli. Bunu da kınamak için yaptım ama İzmir’den hazırlıklı gelmiştim. 24 yıl önce bu kararı vermiştim. Kafama koyduğumu, parçalansam bile yine yaparım. Mecliste koltuğuma oturuncaya kadar boynumda kaldı. Çok da alkış aldım." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.