Öne Çıkanlar ışid DAEŞ Ebu Bekir El Bağdadi CNN muhabiri Galatasarayın teknik direktörü belli oldu

Ankara bunu konuşuyor! Erdoğan'ın tavrı ne olacak?

Kılıçdaroğlu’nun kurultay konuşmasında yönelttiği eleştiriler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP liderine genel başkan seçilmesi nedeniyle tebrik telgrafı gönderip göndermeyeceği Ankara’daki siyaset koridorlarının en önemli merak konularından biri haline geldi.

TEK ADAY

CHP'nin, iki gün sürecek 35. Olağan Kurultay'ı cumartesi günü Ankara Arena spor Salonu’nda Sabah saatlerinden itibaren başladı. Mustafa Balbay, genel başkan adayı olabilmek için yeterli imzayı sağlayamayınca Kemal Kılıçdaroğlu tek aday olarak seçime girdi. Pazar günü ise Parti Meclisi (PM) için seçim yapılacak. CHP’nin bir önceki kurultayı olağanüstü olarak 5 Eylül 2014 tarihinde toplanmıştı. Bir önceki kurultayda oy kullanan delegelerin yüzde 86'sı, il kongreleri sürecinde yeniden delege seçilemediği için bu kurultayda oy kullanamadı.

Kurultay’da sosyal demokrasinin önemli isimlerinden eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın’ın Divan Başkanlığı’na seçilmesi dikkat çekici idi.

Kurultay gündeminde yer alan raporlar, tüzük değişikliği ve sonuç bildirgesi gibi konular ve bu çerçevede yapılan konuşmaların uzaması nedeniyle genel başkanlık seçimi gece saatlerine sarktı.

990 OYLA SEÇİLDİ

Genel başkanlık seçimi cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan saatlerde sona erdi. Kurultayda oy kullanın bin 238 delegeden 990'ının oyunu alan Kılıçdaroğlu, yeniden gelen başkan oldu.Seçimde kullanılan oylardan 248'i ise geçersiz sayıldı.

AK PARTİ PROTESTOSU

Kurultayda yaşanan önemli siyasi durumlardan birini; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın başkanlığındaki AK Parti heyetinin Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki olarak salonu terk etmesi oluşturmuştu.

Bu gelişme Ankara siyaset kulislerinde, gözlerin 2014 yılına çevrilmesine neden oldu.

ERDOĞAN TEBRİK TELGRAFI GÖNDERMİŞTİ

İlk defa halk oyuyla Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 28 Ağustos 2014’te görevine başladı. O dönemde CHP lideri yine Kılıçdaroğlu idi.

CHP lideri, Erdoğan’ın Meclis’teki yemin törenine katılmamıştı. Ayrıca Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında 30 Ağustos töreninde, özünde bir iletişim kazası olsa da kamuoyunda soğukluk olarak algılanan bir tokalaşma krizi yaşanmıştı.
Ancak Erdoğan, bu duruma rağmen 5 Eylül 2014’teki kurultayda yeniden CHP Genel Başkanı seçilen Kılıçdaroğlu’na, seçilmesinden dolayı tebrik telgrafı göndermişti.

Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki ağır eleştirilerinin ardından Erdoğan’ın muhtemel tavrı bu çerçevede merak konusu oldu. Erdoğan’ın, Pazar günü veya pazartesi günü CHP genel başkanı seçilmesinden dolayı Kılıçdaroğlu’na tebrik telgrafı gönderip göndermeyeceği konusu siyasi çevrelerin konuşulan konularından biri haline geldi.


Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.