Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Bahçeli kameralı görüşmeden vazgeçti!
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni Anayasa, TBMM İçtüzük değişikliği ve Avrupa Birliği (AB) ile vize serbestisi için çıkartılacak yasalar konusunda başlattığı muhalefet turunun ikinci durağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olacak.


İki lider, Bahçeli'nin TMMM’deki makam odasında görüşecek. Saat 14.00’te başlayacak görüşmede operasyonlar ile HDP eşbaşkanlarının dokunulmazlıklarının kaldırılması gibi konuların da gündeme gelmesi bekleniyor.

MHP VAZGEÇTİ!

Habertürk'ün haberine göre, Başbakan ile görüşmeye hazırlanan MHP Lideri Bahçeli'nin 'kamera' eşliğinde görüşme talep edeceği konuşuluyordu. MHP bugünkü görüşmenin kameraya alınması talebinden vazgeçtiği öğrenildi.

Başbakan, 30 Aralık’ta CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile 2 saat 15 dakikalık bir görüşme yapmıştı. Anayasa değişikliği konusunda mutabakat sağlandığı belirtilen görüşmede, değişikliğin nasıl yapılacağının daha sonra ele alınacağı belirtilmişti. Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmek için de talep ettiği randevuyu daha sonra HDP kanadından gelen açıklamalar nedeniyle iptal etmişti.

MHP'NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ

Öte yandan Başbakan ile görüşmeye hazırlanan MHP Lideri Bahçeli, koalisyon görüşmeleri sırasında Davutoğlu ile görüşmeye girerken yanında bulunan çantada hükümet programı ve bakanlıkların dağılımına ilişkin dosyaların yer aldığını, sonradan açıklamıştı.Bahçeli’nin bu kez çantasında Anayasa ve İçtüzük konusunda “olmazsa olmaz”ların vurgulanacağı kırmızı çizgileri yer alacak. Bunların başında da Anayasa’nın ilk dört maddesi ve bağlı maddelere dokunulmaması olacak. Bu kez MHP tarafının, görüşmelere ilişkin bilgilendirici açıklamalar yapması bekleniyor.

Bahçeli’nin ortaya koyması beklenen kırmızı çizgilerin başında Anayasa değişikliği için kurulacak komisyonda partilerin eşit üye ile temsil edilmesi ve kararların da “oybirliği” ile alınması geliyor. Bu arada Bahçeli’nin görüşmede Davutoğlu’na HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda destek vermesi bekleniyor. Dokunulmazlıkları kaldırmak için AK Parti’nin sayısal desteğe ihtiyacı bulunmuyor. Ancak, MHP’nin desteği siyasi açıdan önem taşıyacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.