Öne Çıkanlar zırhlı ambulans yenişehir LG Nexus 5X fiyatı nedir şili ölü sayısı Hakkari Valiliği

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Sultanahmet" açıklaması!

 İşte Başbakan Davutoğlu'nun açıklamaları;



- Maalesef 10 yabancı uyruklu misafirimizi kaybettik, 15 yaralımız vardı. 6 hastamız şu anda hastanelerimizde, diğer hastalar taburcu edildi. 6 hastayla ilgili itinayla bütün çalışmalar yürütülüyor.



- Saldırganın kimliği tespit edildi, sizlerle de paylaşıldı. Bugün bu çerçevede 4 ayrı gözaltı daha oldu saldırganın kimliğinin tespiti sonrasında. Biraz önce de saldırganın Türkiye'ye giriş yolu, bütün kontakları, arka plandaki ilişkileri konusunda aldığım bilgiler, bu meselenin görünür yüzünün dışında bazı önemli unsurlar ve perde arkası etkin aktörler olabileceği kanaatimizi pekiştirdi.



- Terör olgusu artık ülkelerden ve şehirlerden bağımsız olarak dünyanın her yerinde bütün insanlığı tehdit eden bir olgudur. Dolayısıyla bu münferiden İstanbul'da ve Türkiye'de değil, bütün önemli baş şehirlerde, bütün önemli şehirlerde, bütün ülkeleri kaygılandıran, alarm halinde tutan bir husustur. Paris'te, Londra'da, New York'ta, Madrid'de yaşadığımız terör eylemleri, açık şekilde bunun bütün insanlığı ilgilendiren ciddi bir meydan okuma olduğunu hepimize gösteriyor.



DAEŞ'IN ARKASINDAKİ GÜCÜ ARIYORUZ



- Aldığım bilgiler bu saldırının görünür yüzünün dışında arka planında başka örgütlerin olduğu yönünde. Saldırıların DAEŞ bağlantısı ortaya çıktı ama DAEŞ bir taşeron. Bu bir taşeron örgüt ancak, bu örgütü birileri kullanma amacı ile çalışmalar yapıyor. Örgütü kullanan kimse onu çıkarma çabası içindeyiz.



PARİS'E GÖSTERİLEN ÖZENİ İSTANBUL İÇİN BEKLİYORUZ



- İstanbul'u bütün saldırılar karşısında korumak hepimizin görevidir. İstanbul son 15 yılda çok önemli mesafeler almış bir şehirdir. İstanbul'a yapılan her türlü saldırıda en üst düzey önlemleri alacağız. Paris'te olduğu gibi terör görüntülerinin yayınlanmamasına özen gösterenlerin aynı şekilde İstanbul'daki saldırıyla ilgili aynı özeni göstermesini bekliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.