Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

16 Nisan öncesi gerçekleştirilecek referandum öncesinde liderler de meydanlarda.

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, referandum da EVET mitingleri kapsamında Amasya'da konuşma yapıyor.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şunlar;

"MİLLİ MÜCADELEDE AMASYA'DAN BAŞLADI"

"Amasya'da başlıyoruz çünkü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarken Amasya'ya geldi. Amasya'da İstiklal Mücadelesi toplantısını burada yaptı. Amasya Genelgesi'nde ne denildi? Burada tarihi bir karar alındı. Türkiye'nin modern Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihini, geleceğini, bugünlerini ilgilendiren genelgenin kararı burada verildi. Kısacası, milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır denildi. Milli Mücadele'nin düşmana karşı, Kurtuluş Savaşı'nın ilk kararının verildiği yerdeyiz. İlk adımı burada attık, bağımsızlık yolunda ilk vurguyu Amasya'da yaptık. İlk milli irade 1919'da Amasya'da ifade edildi. Sivas, Erzurum kongreleri, Ankara'da Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları milletin kararını her şeyin üzerinde tuttular. Cumhuriyeti milletle, milletin kararlılığıyla kurduk. Cumhuriyetimizi milletin alın teriyle, mücadelesiyle bugünlere getirdik.

Başbakan Amasya'da

"DEĞİŞİKLİK ERDOĞAN İÇİN DEĞİL HER DOĞAN İÇİN"

Biz AK Parti'yi sizlerle kurduk, bu kutlu yolculuğa beraber çıktık. Milletimiz bize bugüne kadar 15 yıldır ne dediyse onu yaptık. Siz bizi 3 Kasım 2002'de Türkiye sevdalısı, milletle yürüyen Recep Tayyip Erdoğan'dan tanıyorsunuz. 'Bu anayasayı Erdoğan kendisi için yapıyor' diyorlar. Anayasa değişikliği Erdoğan için değil, her doğan içindir. Türkiye'nin geleceği için bu değişikliği yapıyoruz. Bizim benlik davamız yok, hepimiz faniyiz. Bugün ne yapıyorsak sizinle yapıyoruz ve birlikte yapıyoruz.

"BUNLARIN YALANDA ÖLÇÜSÜ YOK"

Türkiye'de 1960'tan beri kurulan hükümetlerin ömrü 1,5 yılı geçmiyor. Vatandaş diyecek ki, 'Ben hem milletvekillerini seçeceğim, hem de Türkiye'yi bir dahaki seçime kadar yönetecek hükümeti seçeceğim' diyor. Vatandaş işi sağlama alıyor. Yalan bunların sanatı haline gelmiş. Meclis zayıflamıyor, aksine daha da güçleniyor. Bir başka yalan 'Canı sıkılınca Cumhurbaşkanı Meclis'i feshedecek'. Yalanda bunların hiç ölçüsü yok.

Başbakan Amasya'da

"KILIÇDAROĞLU GELSİN MUAVİN OLSUN"

Bir de diyorlar ki 'Tek adam olacak'. Amasya'da 2 tane belediye başkanı mı var, bir tane. Cumhurbaşkanı bir tane. Kılıçdaroğlu'nun hatrı için bir tane daha mı seçelim? Kılıçdaroğlu isterse gelsin muavin olsun. Engel yok. Bu sistemde ona da yer varç. Kıskanma ne olur çalış senin de olur. Tek adam seçiyoruz ama iki sandık arasında yetki veriyoruz. Cumhurbaşkanı tek ama daha güçlü olan da millet. Milletten güçlü olan kimse yok. Sandıkla geliyor, sandıkla gidiyor. Türkiye'de milli irade var. Milli iradenin temsilcisi de millet."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.