Öne Çıkanlar türkiye IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye ışid ahmet davutoğlu

Başbakan'dan Rusya'ya cevap!
Başbakan Ahmet Davutoğlu gece Ürdün’ün başkenti Amman’a gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesinde Atatürk havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

"Rusya Dışişleri Bakanı Sözcüsü katıldığı bir radyo programinda Suriye meselesi ilgili düşüncelerini anlatırken ’Türkiye ile ilgili kriz geçici’ diyor, bu durum ile ilgili değerlendirme yapar mısınız ?" sorusuna Davutoğlu, "Türkiye’nin hava sahasının ihlal edilmesi sonucu ortaya çıkan bir durum olduğunu ve o anda Rus uçağı olduğu bilinmeksizin angajman kuralları çerçevesinde pilotlarımızın kendilerine verilen vazifeyi yaptığını ifade ettik. Yani bunun Türk-Rus ilişkilerinde kalıcı ve köklü bir husumet ilişkisinin sonucu olmadığını hep ifade ettik geçici bir durumdur diye. Ama maalesef bizim bu tutumumuza rağmen çoğu zaman Rusya’dan gelen ifadeler aksine bu krizi derinleştirmeye yönelik ifadeler olmuştu. Bu ifade o anlamda olumlu değerlendirdiğimiz bir ifadedir. Gerçekten bu krizin geçici olduğuna biz de inanıyoruz ve rasyonel düşünen bütün Türk ve Rus yetkililerin, başta liderler olarak bizlerin tarihi ve coğrafi bakımdan Türkiye ve Rusya’nın iyi ilişkiler geliştirme zorunluluğuna inandığımızı ifade etmek isterim. Çünkü bu coğrafyayı değiştiremeyiz, bu coğrafya etrafındaki mücavir alanlardaki ortak çıkarlarımızı yok sayamayız. Ümit ederim Rusya liderliği de bu konuda rasyonel makul bir çizgiye gelir ve bu krizi aşmak için gerekle adımlar karşılıklı olarak atılır. Bu lafzi bu şekilde değerlendirilebilinir ama siyasi olarak nasıl bir arka plan olduğunu önümüzdeki günler gözleriz" dedi.

Rus sözcü ne demişti?



ABD Kongresi’nin yayın organı “Özgürlük Radyosu” istasyonuna cuma günü konuk olan Rus Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, “Rusya’nın Suriye’de harekât başlatmakla sadece Türkiye ile ilişkilerini bozduğu yaklaşımı doğru değil. Suriye’de müdahalemiz sayesinde taraflar masaya oturtuldu ve ateşkes ilan edilebildi. Türkiye ile kriz ise geçici” ifadesini kullanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.