Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya çatışma fenerbahçe haber

Başbakan Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde, "AK Parti 105. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.
AK Parti'nin Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda il başkanlarına seslenen Davutoğlu 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin en çok oy aldığı illeri tek tek sayıp teşekkür etti.

Seçim sürecinde kendisini en çok etkileyen Bergama mitinden bahsetmeyi de ihmal etmeyen Davutoğlu, o miting için: ''Bergama'da yoğun yağış altında bizi dinleyen kadınlarımızın ellerini bize gösterip size dua ediyoruz der gibi duruşlarını hiç aklımdan çıkaramıyorum. Ben oradan aldığım enerjiyi hiç bir yerden almadım'' dedi. Davutoğlu şu açıklamalarda bulundu:

BİZ MİLLETMİZE KULAK VERDİK

Daima milletimize kulak verdik, oların temsilcisi, sesi olduk ve başardık.7 Haziran'da balkon konuşmamızda milletin sözünün üstüne söz olmaz dedik ve gereğini yapacağımızı söyledik.Tüm AK Parti neferleriyle gurur duyuyorum.

MUHALEFET SORUMLULUKTAN KAÇTI

Daima milletimize kulak verdik, oların temsilcisi, sesi olduk ve başardık. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için samimiyetle gayret gösterdik. Milletimizin verdiği mesajı görmekten ve sorumluluktan kaçtılar. Milletimiz emanetin verilecek tek partinin AK Parti olduğunu bir kez daha teyit etti ve hakkımızı teslim etti.

TÜRKİYE'NİN SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERDİK

7 Haziran sonrasında farklı terör odakları düne kadar birbirlerine düşman olmalarına rağmen beraberce saldırıya geçti. Terör saldırılarına karşı Türkiye'nin sahipsiz olmadığını gösterdik ve terör odaklarına gerekli cevabı verdik.

BÜTÜN TERÖR ODAKLARINA KARŞI OPERASYON BAŞLATTIK

Suruç ve Ceylanpınar saldırıları sonrası ayrım yapmadan bütün terörist odaklara karşı huzur ve demokrasi operasyonlarını başlattık.
Türkiye'nin dağları temizleninceye kadar operasyonlarımız devam edecek, o dağlarda operasyon yürüten askerimizi, polisimizi hürmetle selamlıyorum.

TÜRKİYE'NİN YEGANE UMUDU, GELECEĞİNİN TEMİNATI AK PARTİ'DİR

Bu süreçte muhalefet partileri adeta terör örgütünün tezlerini savunarak bizi suçladılar. Bir millet saldırı altındayken herkes sınavdadır. 1 Kasım'da millet sınavı kaybedenleri açıklamış oldu.

BİZE KATİL DİYECEK KADAR İLERİ GİTTİLER

Cumhurbaşkanımıza, bize ve güvenlik güçlerine 'katil' diyecek kadar ileri gittiler. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar olan süre gösterdi ki; Türkiye'nin yegane umudu, geleceğinin teminatı AK Parti'dir.


"TÜRKİYE'NİN BÜTÜN COĞRAFİ BÖLGELERİNDE PARTİMİZ BİRİNCİ OLDU"

1 Kasım'da yüzde 49,5 oy alarak 317 milletvekili çıkardık. Bu şimdiye kadar aldığımız en yüksek oy oranı oldu. En yakın rakibimiz CHP'den 11 milyon 570 bin fazla oy aldık. Tulum çıkardığımız illerdeki milletvekillerimize sesleniyorum, sizler bize oy vermeyen vatandaşlarımızı da temsil edeceksiniz. Türkiye'nin bütün coğrafi bölgelerinde partimiz birinci oldu.

SEÇİM SONUÇLARININ ANA FİKRİ ŞU:

AK Parti 317 milletvekili ile, milletvekili çıkaramadığımız Hakkari, Şırnak ve Tunceli'nin de temsilini yapmaktadır. Seçim sonuçlarının ana fikri şuduri AK Parti Türkiye'nin omurgasıdır. Her yerde destek alan tek partidir.

CHP ULUSAL TEMSİLE ULAŞAMAMIŞTIR

CHP ulusal temsile ulaşamamıştır. CHP Ege ve Marmara dışındaki bölgelerde anlamlı bir varlık gösteremedi. Sadece 6 ilde birinci oldu, hedefimiz bir sonraki seçimde bu 6 ilde de birinci olmak. MHP hiçbir ilde birici parti olamadı, 35 ilde de milletvekili çıkaramadı. Buradan Osmaniye'yede teşekkür ediyorum Sebebini biliyorsunuz söylemeye gerek yok.

O VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Milletimiz HDP'ye sırtınızı teröre dayayabilirsiniz ama bir daha bize dayayamazsınız mesajını verdi, HDP 1 milyon oy kaybetti o vatandaşlara teşekkür ediyorum.

MUHALEFETE TAVSİYE

Muhalefete tavsiyem, genel merkezdeki odalarını nereden oy alıp nereden alamadıklarını gösteren haritalarla kaplasınlar ve her gün onlara bakıp ders alsınlar. Biz Türkiye'nin yegane umudu AK Parti'dir diyoruz, çünkü AK Parti 78 milyonun temsilcisidir.

"BİZ İLK GÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE..."

Biz ilk gün olduğu gibi bugün de Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir problemi yok diyerek yola çıkıyoruz. Bu ülkenin çocuklarının, gençlerinin hayallerinin kırılmasına asla izin vermeyeceğiz. Sizin göreviniz bundan sonra tüm Türkiye çapında bir görevdir. Milletimizi birleştirecek her türlü çalışmayı yapacaksınız. 1 Kasım seçimleri bu ülkenin azı bölgelerini kendiler ait görenlere atılmış bir tokattır.


BERGAMA MİTİNGİNİ UNUTAMAM

Türkiye'nin her bir köşesini gezdik mitingler yaptık. Bunlardan birini hiç unutamam. Ben her gittiğim mitingte en ön safı heyecanla dolduran hanımlarımıza kızlarımıza buradan çok teşekkür ediyorum. Bergama'da yoğun yağış altında bizi dinleyen kadınlarımızın ellerini bize gösterip size dua ediyoruz der gibi duruşlarını hiç aklımdan çıkaramıyorum. Ben oradan aldığım enerjiyi hiç bir yerden almadım.

"KADINLARIMIZN ONURUNU KORUMA EN BÜYÜK GÖREVİMİZ"

Kadınlarımızn izzetini onurunu kullanmak bizim en büyük vazifelerimizdendir. Gençlik kollarımız aracılığı ilegençlerimizi yönlendirmek görevimiz. Onların heyecanlarını paylaşıp hayallerine ortak olacağız. Ben gençlerimize şiddete baş vurmadan seslerini yükseltmelerini istiyorum.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.