Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Başbakan Yıldırım'dan erken seçim açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün katıldığı canlı yayında ByLock kullanan isimlerin seçilerek kontrollü olarak savcılığa gönderildiğini iddia etmişti. Kılıçdaroğlu ayrıca AK Parti'nin içindeki FETÖ'cüleri temizlemek için erken seçime hazırlandığını iddia etmişti.

KILIÇDAROĞLU BİR ŞEY BİLİYORSA BELGE GÖNDERSİN

Cuma namazı gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun iddalarına cevap verdi. Başbakan ByLock iddiaları için " Kılıçdaroğlu çok önemli bir iddiada bulunuyor. Böyle bir iddiası varsa bunun belegelerini bize versin de gereğini yapalım. Eğer böyle bir şeyi biliyor ve bizi bilgilendirmiyorsa gereğini yapmıyor demektir. Kemal beyden beklenen bildiklerini gelip bizle paylaşması. " dedi.

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

Erken seçim iddiasına tepki gösteren Başbakan, "FETÖ'cüleri temizlemek için erken seçim iddiaları akla ziyandır. Suçluları yakalamak için erken seçim mi yapılır? Onları bulup adalete teslim edersiniz. Seçim bir yıl kaybı demek. Milletin işi yok bizle mi uğraşacak zırt pırt seçim mi yapacağız. Böyle bir günde seçim iddiası nereden çıktı. Milletin işi gücü yok da bizi mi seçecek." ifadelerini kullandı.

RAKKA OPERASYONU

Konuşmasında Rakka operasyonu'na da değinen Başbakan "Rakka meselesi bizim meselemiz değil. Biz memleketimizde vatandaşımızın güvenliğin, huzurunu sağlamak için elbirliğiyle çalışıyoruz. ABD ve diğer koalisyon güçleri Türkiye de dahil, bir DEAŞ'la mücadele söz konusu. Fırat Kalkanı'nın amacı da budur. ABD, DEAŞ'la mücadelede Münbiç'ten sonra ikinci odak noktası olarak Rakka'yı görüyor. Mücadele için bizimle karşılıklı görüşüyorlar. Bizim açık ve net bir duruşumuz var. Rakka operasyonunda DEAŞ'a karşı sizinle olabiliriz ama terörist grup tanımladığımız PYG/YPG gibi unsurlar yer alırsa biz yokuz. Terör örgütüyle başka bir terör örgütüyle mücadele hukuk devletine yakışmaz. " dedi.

KIŞANAK YERİNE ATAMA YAPILACAK MI?

Başbakan Gültan Kışanak'ın gözaltına alınması ile ilgili soruya ise şu şekilde cevap verdi;

" Gözaltı süreci sona ermeden atama yapmak söz konusu değil. Savcılık ya bırakacak, ya da mahkemeye sevk edecek. Süreç nasıl tamamlanırsa ona göre hareket etmek lazım. Bu geçiş süreci içinde valilik şehrin acil hihtiyaçları için herkesi devreye sokabilir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.