Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz Nusaybin ilçesi

Başbakan Yıldırım, İstanbul Sağlık Fuarının kapanış programında yaptığı konuşmada ekonomik dalgalanmalara da değindi. Türkiye ekonomisinin temelinin sağlam olduğunu ve daha önce de benzer dalgalanmalar yaşandığını belirten Yıldırım,"Vatandaşlar endişeye kapılmasın. Türkiye'de ekonomi ile ilgili bu dalgalanma bütün dünyada var olan bir durumdur ve geçicidir" dedi.

"TÜRKİYE EKONOMİSİ DAHA ÖNCE DE DALGALANDI"

"Türkiye ekonomisi son 14 yıl içinde bugünlerde yaşadığımız dalgalanmalara benzer en az beş tane dönem geçirdi. 2006'da, 2009 küresel krizde, Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta, 15 Temmuz'da Türk ekonomisi zorlu sınavlardan geçti ve bunların hepsini atlatmasını bildi.

ABD seçimlerinden sonra bütün dünyada İngiltere hariç euro da dahil para birimleri değer kaybetti. Bunun kaynağı yeni ABD Başkanı Trump'ın uygulayacağı politikalar.

'Ben önce ülkemin sorunlarını bitireceğim' diyor. Yani dışarıdaki ABD sermayesini içeriye çekmek için gerekirse faiz yükselecek. Bu haberler bütün dünyada Trump'ın kazanmasıyla birlikte değer bulmaya başladı. Bunu kalıcı bir dalgalanma olarak görmek büyük bir hatadır.

"TEMELİ SAĞLAM BİR EKONOMİYE SAHİBİZ"

Temeli sağlam bir ekonomiye sahip olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Piyasalarımızın, işadamlarımızın ufak da osla tedirginliklerini gidermek bizim görevimiz.

Bir parasal tedbirler. Bunlarla ilgili Merkez Bankası çalışmalarını yapıyor. Hükümet olarak biz de dövize olan ihtiyaçta bir sıkıtnı yaşanmaması için birtakım önlemler aldık. Dolar cinsinden olan sözleşmeleri Türk lirasına çevirdik.

"EKONOMİDEKİ DALGALANMA GEÇİCİ"

Türkiye'nin düşmanları 'Sermayeye kısıtlama gelecek, döviz çıkışı olacak' gibi aslı olmayan haberlere yer veriyorlar. Bunlar külliyen yalandır. Vatandaşlar endişeye kapılmasın. Türkiye'de ekonomi ile ilgili bu dalgalanma bütün dünyada var olan bir durumdur ve geçicidir.

"ORADA DA DERSİNİZİ ALACAKSINIZ"

2019'a kadar seçim meçim yok. Vatandaşın kafasını karıştırıp yatırım kararlarını erteletmeye çalışıyorlar. 15 Temmuz'da tanklarla yapmaya çalıştıkları alçakça girişimi Türkiye'nin ekonomisini bozmaya çalışarak yapıyorlar. Orada da dersinizi alacaksınız. Açıkça söylüyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.