Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 3 Aralık'ta Adana'da düzenlenen mitingde, Cumhuriyet gazetesi ve FETÖ tutuklusu gazetecilerin ismini söyleyerek 'burada' dedirtti ve alkışlattı. Bu konuyla ilgili tartışmalar sürüyor, bu konudaki düşünceniz nedir?" sorusu üzerine Baykal, Türkiye çok önemli tarihi bir karar alma sürecinin içerisine girerken, anayasa değişikliğiyle ilgili önemli sorunlarla karşı karşıyayken, böyle bir konunun karşılarına çıkmasının üzüntü verici olduğunu belirtti.

"ÖZELLİKLE ERGENEKON SÜRECİNİN MİMARLARI KONUMUNDA OLANLAR..."

Baykal konuyla ilgili şunları söyledi;

"Cumhuriyet'teki arkadaşların bir örgüt mensubiyeti ya da bir suç oluşturacak beraberlik içinde olduklarına dair hiçbir emare ortaya konmuş değil. Bizim bunu kabul etmemiz için bir neden yok. Sayın Genel Başkanın ben orada bu ölçüsüz tutuklama, kitlesel etkisizleştirme çabasına bir direnç sergilemek istediğini görüyorum, anlıyorum, saygı duyuyorum ama bunların bir kısmının hiç olmazsa... Bir kısmının derken özellikle Ergenekon sürecinin mimarları konumunda olan, Ergenekon davasının bavulla getirilmiş uydurma delillerini sahiplenip ballandırarak herkesin inanmasını sağlayan, bunu, hiçbir inandırıcı delil olmadan bizzat kamuoyuna aktararak büyük bir komplonun aktif unsuru olarak görev yapmış olanların ödüllendirilmesini, topluma saygıdeğer bir hedef olarak gösterilerek alkışlanmasının sağlamasını haklı bulmak mümkün değil. Sayın Genel Başkan dikkat etmeden, bir ayrım yapmadan ve toplumun bu duyarlılığı göstereceğini de muhtemelen dikkate almadan bunu yapmıştır. Bunu büyütüp böyle içinden çıkılmaz bir olay haline getirmemek lazım. Yanlış olabilir, bunu toparlamak lazım."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Süvari 7 yıl önce

Bunların alayı vatana millete dusman hiç birine güvenmek doğ ru deyil kılıç daroglunu devirmek için kelime oyuncu su olmuş ne ona tam laf atmış ne de oburune ben ortadan giderim peşin de hükümet iyi sabırlı savcılar da is yok