Öne Çıkanlar rusya haber terör örgütü abd ışid

CHP'de Deniz Baykal'ın ihracı istendi!
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ihracı istendi. CHP üyesi Volkan Hüseyin Ertem, Baykal'ın CNN Türk'teki açıklamalarının tüzüğe göre parti suçu olduğunu belirterek, ihraç istemiyle disipline sevkinin PM gündemine alınmasını talep etti.

CHP üyesi Av. Volkan Hüseyin Ertem, Baykal'ın yaptığı açıklamaların parti içi huzursuzluklara neden olduğunu ve partinin tüm program ve görüşlerine ters düştüğünü kaydederek, partiden kesin ihraç edilmesi talebini dilekçe ile genel merkeze iletti.

TALEP NOTER YOLUYLA İLETİLDİ

Noter kanalıyla CHP Genel Başkanlığı makamına gönderilen dilekçede, Deniz Baykal'ın Halep ve PYD konusundaki açıklamaları hatırlatılarak, "Bu beyanlar parti tüzüğümüzün 2. maddesinde belirtilen 'Siyasal ilkeler ve değerler' ile 3. maddesinde belirtilen 'Amaç' başlıkları altında düzenlenen parti ilke ve değerleri ile amacına aykırıdır. Parti programımızda belirtilen 'Hiç kimse din, dil, ırk ve mezhep yönünden herhangi bir ayrımcılığa tabii tutulamaz' ile 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkeleriyle çelişiyor" denildi.

TEDBİR VE İHRAÇ TALEBİ

CHP Genel Başkanlık makamı tarafından PM'ye sevk edilerek işleme alınması talebiyle gönderilen dilekçede, "Antalya Milletvekili Deniz Baykal hakkında, parti meclisimizin, parti tüzüğümüzün 68. maddesinin (F) bendi gereğince öncelikle üyeliği hakkında tedbir kararı verilmesi, parti tüzüğünün 70. maddesinin (A) bendinin (A) fıkrasındaki, 'Programa ve tüzük kurallarına, kurultay ve yetkili organ kararlarına aykırı davranmak' şeklindeki hükme aykırı iş bu fiilinden ötürü partiden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması için gereken işlemin yapılması" talebi yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kürşat erdem 8 yıl önce

Hanı demokrasiden bahseden CHP ne oldu sizin gibi dusunmeyenleri vatanını satmayanlari partinizden ihraç ediyorsunuz siz varya siz pkkdan daha tehlikelisiniz

Avatar
İDRİS C. 8 yıl önce

TÜZÜĞÜNÜZÜN 3.MADDESİNDEKİ AMAÇ BÖLÜMÜNDE PKK İLE İŞ BİRLİĞİ YAPILACAĞINDAN MI BAHSEDİLİYOR Kİ SAYIN BAYKAL'IN AÇIKLAMALARI BU MADDEYLE UYUŞMAMAKTADIR. VE PARTİNİN AMACINA TERS DÜŞMÜŞTÜR. BELKİ DE Kİ SİZ DOĞMAMIŞTINIZ DENİZ BEY O PARTİDE İKEN. YAZIK ÇOK YAZIK BU ÜLKEYE Kİ SİZİN GİBİLERİ DOYURUYOR.