Öne Çıkanlar chp Şırnak mhp bahçeli devlet bahçeli

CHP'de toplu istifa depremi

Koluçolak, Kadirli Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, CHP üyesi 160 kişiyle beraber partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Son iki genel seçimde CHP'nin Osmaniye milletvekili adayı olduğunu vurgulayan Koluçolak, "18 yaşında kayıt yaptırdığım CHP'de neredeyse görev almadığım kademe kalmadı. Ne görev verildiyse layıkıyla yapmaya çalıştım. Elbette bu istifa kararı ani ve öfkeyle alınmış bir karar değildir" dedi.

İl ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasıyla CHP'nin değişime kapalı olduğunu gördüğünü ve bu yapıda bir durumun ideolojisine ters geldiğini ifade eden Koluçolak, şöyle konuştu:

"CHP'nin değişime kapalı, statükonun ağır bastığı ve partide 'küçük olsun benim olsun' mantığının devam ettiği görülmektedir. Bu yapıda daha fazla bulunmam kendi hayat felsefem ve ideolojime ters gelmektedir. Çünkü ben gelişmelere açık, yenilikçi fikirlerin yer aldığı, aktif, dinamik, halkın sorunlarını anlayan ve çözen bir CHP hayal ediyorum."

Koluçolak, aday olduğu dönemde başarılı bir seçim kampanyası yürüttüğünü ve Kadirli'de CHP'nin oy oranını yüzde 40 arttırdığını dile getirdi.

CHP'de, parti içi mücadelenin iktidar olma mücadelesinden daha fazla önem kazandığını öne süren Koluçolak, şunları kaydetti:

"Kongrelerden sonra gördüm ki parti yapısında geleceğe yönelik umut veren, heyecan oluşturan herhangi bir değişim mümkün değil. Şu an yereldeki CHP yapısının yerel problemleri anlama ve çözmede yetersiz kaldığını, genel merkezin ise ülke sorunlarına çözüm üretmekte yetersiz kaldığını gördüm. Bu nedenle başarısızlığın olduğu bir ortamda daha fazla bulunmanın Kadirli ve Osmaniye'ye hizmet için yola çıkan bizlere rahatsızlık vereceğini düşünüyorum. Gelecek hafta sonu yapılacak CHP olağan kurultayının da hiçbir şey değiştirmeyeceği düşüncesinden hareketle bugün itibarıyla CHP'den beraberimdeki arkadaşlarla istifa ediyorum."

Koluçolak, açıklamadan sonra, aralarında parti delegesi ve eski yönetim kurulu üyesinin de bulunduğu 161 kişinin istifa dilekçelerini parti binasında, CHP İlçe Başkanı Mehmet Döğüşcü'ye verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.