Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

''CHP, FETÖ ayarlarına dönmeye başladı''

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis'te, CHP'nin olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ilgili Anayasa Mahkemesine yaptığı başvuru ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Turan CHP'yi yerden yere vurdu;

"Fakat son dönemde Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları, bugün de CHP'nin KHK'ların iptali için Anayasa Mahkemesine başvurma süreci bizi bir endişeye sevk etti. Adeta 90 yıllık Mustafa Kemal'in partisinin tekrar fabrika ayarlarına, bir diğer ifade ile FETÖ ayarlarına dönmeye başladığını üzülerek görüyoruz. 17 Aralık'tan sonra yasal hiçbir ayağı olmadığı halde tapeleri yayınlayan, grup toplantılarında Zekeriya Öz'ün iddialarını ortaya koyan ve 90 yıllık tarihine adeta ihanet eden CHP'nin bugün geldiği yerde tekrar KHK'ların iptali başvurusu, Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları süreci gösterdi ki CHP, FETÖ ile ilgili mücadelemizde bizi yalnız bırakmaya başladı."

"ANAYASA MAHKEMESİ'NİN BAŞVURUYU REDDEDECEĞİNDEN EMİNİM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Başbakan Yıldırım ile bir araya geldiğini ve KHK'ların da değerlendirildiğini ifade eden Turan, şu değerlendirmede bulundu:

"Orada yanlışlarımız varsa bunlar talep edilebilirdi ama anayasanın 148. maddesi açık iken yani OHAL dönemlerindeki KHK'ların iptali için 'Anayasa Mahkemesine gidilemez' hükmü olmasına rağmen başvurulması aslında psikolojik bir adımdır, diye düşünüyorum. Yoksa ben Anayasa Mahkemesinin bu konuda değerlendirme yaptığında zaten 148. maddenin açık olmasından dolayı bu başvuruyu reddedeceğinden eminim. Bundan emin olmak istiyorum, çünkü madde açık. Fakat bir daha söylüyorum, maddenin ne olacağı, kararın ne olacağından öte Türkiye'nin anamuhalefet partisinin FETÖ ile mücadelemizde konuyu farklı bir mecraya çekmesi, Anayasa Mahkemesine götürmesi terörle arasına mesafe koymama görüntüsü vermesi, bizi üzen taraftır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.