Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la Beyaz Saray'da bir araya geldikten sonra açıklama yaptı.

FETÖ KONUSUNDA BEKLENTİLERİMİ İFADE EDECEĞİM

Erdoğan FETÖ'yle ilgili olarak "Sayın Başkan'a FETÖ örgütü konusundaki beklentilerimi açıkça ifade edeceğim." dedi.

YENİ ABD YÖNETİMİ UMUTLARI BOŞA ÇIKARMAYACAK

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Suriye ve Irak'ta atabileceğimiz ortak adımları değerlendirdik. Tabii sayın Trump'ın seçim zaferi, yeni beklentilerin doğmasına, umutların filizlenmesine yol açmıştır. Biz yeni ABD yönetiminin bu umutları boşa çıkarmayacağına inanıyoruz. Bilhassa Suriye rejiminin son kimyasal saldırısı sonrası takınılan tavrı olumlu buluyoruz.

YENİ DÖNEMİN İKİ DÖNEM İÇİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

ABD ve Türkiye arasındaki işbirliği çok önemlidir. Sayın Trump ile istişarelerimizi yoğunlaştırma, işbirliğimizi kararlı bir şekilde devam ettirmenin kararlılığı içindeyiz. Bugün temelleri atılan yeni dönemin ülkelerimiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sayın Başkan'a nazik daveti ve konukseverliği için teşekkür ediyorum. Kendisini de en kısa zamanda ailesiyle birlikte ülkemde ağırlamaktan gurur duyacağım.

TÜRKİYE- ABD İLİŞKİLERİ

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri güçlü tutmamız, karşılıklı çıkarların yanında küresel barış ve istikrar için de önemlidir. Bölgemizin içinden geçtiği bu çalkantılı dönemde, özellikle de iki ülkenin göstereceği işbirliği her zamankinden daha büyük önem kazanmıştır.

Esasen ABD ile BM, NATO ve G20 gibi kilit kuruluşlarda yakın işbirliği içindeyiz. Önümüzdeki süreçte bu platformlar başta olmak üzere diyalog ve dayanışmayı daha da artıracağız, bunda kararlıyız.

İŞBİRLİĞİMİZİ ARTIRMA KONUSUNDA HEMFİKİRİZ

Doğrusu ben bu ziyaretimizi tarihi bir dönüm noktası teskin edeceğine inanıyorum. Gerek ikili görüşmemiz, gerek heyetler arası görüşmenin geleceğimize yönelik büyük kazanımlar elde edeceğimize inanıyorum. Ekonomi, ticaret, yatırım, enerji ve savunma alanlarında işbirliğimizi artırma konusunda hemfikiriz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.