Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz Nusaybin ilçesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD seyahati öncesi kritik açıklama!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Afrika’ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette gazetecilere ay sonunda gerçekleştireceği ABD ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD'NİN PYD'YE BAKIŞ AÇISI DEĞİŞTİ Mİ?

ABD’nin PYD konusundaki tutumuna değişiklik olup olmadığı yönündeki soruya Erdoğan, "Dışişleri bakanımızın ABD’li mevkidaşı ile yaptığı bir görüşmede, bir esneme, haklılığımızı teslim eder bir hava görülüyor. Sayın Obama ile Washington’da yapacağımız görüşmede de bunları konuşacağız. Tabii bölgede durum çok hassas, çok çok ciddi. Elimizden geleni yapmak suretiyle bu süreci olumlu istikamette nasıl ilerletebiliriz? Buna bakacağız, bunun gayreti içinde olacağız. Bu arada Sayın Başbakan’ın İran seyahati olacak. O seyahat de önemsenmesi gereken bir seyahat. Umuyorum ki Sayın Başbakan oradan hayırlı neticelerle döner" dedi.

TÜRKİYE-İSRAİL İLİŞKİLERİNDE SON DURUM

İsrail ile olan görüşmeler henüz nihayete ermiş değil. Nihayete erdiği an o dediğiniz zaten olur. Biliyorsunuz, bu konuda birinci şart özürdü, o zaten bitti. İkincisi tazminattı, o konuda da hemen hemen nihayete gelindi. Üçüncü ise ambargonun kaldırılması, ki en önemlisi de bu. Zira Filistin, Gazze, tüm buralarda enerji noktasında çok ciddi bir sıkıntı var. Gazze’de Aşdod Limanı’na bir enerji gemisi yanaştırmak ya da orada bir doğalgaz çevrim santralı yapmak suretiyle enerji ihtiyacını gidermek mümkün olabilir. Bir diğer mesele de elektrik ile ilgili dağıtım şebekelerinin yapımı. Türkiye olarak bu konularda yardımcı olabiliriz. Diğer bir konu da su meselesi. Ciddi manada su sıkıntısı var. Bu hususta denizden arıtma yöntemi kullanılabilir. Sondaj sıkıntılı olabilir; zaman içerisinde deniz suyunu da almak suretiyle su tuzlanabiliyor. O nedenle deniz suyunun arıtılması büyük bir rahatlama getirebilir. Şebekelerin yapımı da önemli. Ayrıca hastaneler, okullar meselesi de var. Tüm bu konularda olumlu sinyaller alıyoruz. Türkiye olarak tüm konularda rol üstlenebiliriz dedik. Zira bu meseleler bizim hassasiyetimizi gerektiren konulardır. Bu konularda olumlu adımlar atılmasını bekliyoruz. Bu adımlar atıldıktan sonra gerisi zaten kendiliğinden gelecektir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.