Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu haber Robert Hockett İGA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kadın Emeği Buluşması'nda

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da Kadın Emeği Buluşması'nda yaptığı konuşmada, CHP'li Kadıköy ve Şişli belediyelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı ve tepki çeken eşcinsel içerikli afişler ile ilgili konuştu.

"Kadınlara hakaret eden bu zihniyet en büyük kadın düşmanıdır" diyen Erdoğan "kadınları hedef alanlar nesillerimizi hedef alıyorlar" ifadesini kullandı.

"EN BÜYÜK KADIN DÜŞMANLARI"



"Bir takım çevrelerin ısrarla, "özgürleştirmek" adına, kadını kadın yapan imtiyazları ortadan kaldırmaya çalıştığını görüyoruz. Bir takım partilerin kadınlar günü için hazırladıkları afişlerde görüyoruz. Kadınlara hakaret eden bu zihniyet en büyük kadın düşmanıdır.

Bunların kadını özgürleştirmekten anladıkları kadını kendi ideolojilerinde kurdukları dünyaya köle yapmaktır. Ailesinden, mahallesinden, değerlerinden kopararak istismar ettikleri kadınları hedef alanlar nesillerimizi hedef alıyorlar."

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

SİZLER KAHRAMANSINIZ

"Sizler bu ülkede kendi ayakları üzerinde durabileceğinizi gösteren birer kahramansınız. Sizler kadının metalaştırılmadan, istismar edilmeden, kimliğiyle, inancıyla hayatta yer alabileceğinin ispatısınız. Kadının cinsiyetinden önce insan sıfatıyla sahip olduğu hakları kullanabilmenizden dolayı saygı ile selamlıyorum.

Bizim inancımızda, kültürümüzde, kişiler insan sıfatıyla muhatap alınır. Dünyada kadın hareketleri, kadınların en çok aşağılandığı, en çok mağdur edildiği yerlerde ortaya çıkmıştır. Aslolan özde insan olabilmektir.

EŞİTLİK ADI ALTINDA..

Eşitlik adı altında kadının her türlü sömürü ve istismara açık hale getirildiği yerde ilk önce kadınlar karşı çıkacaktır. Asıl olan kadının nisa yani insan sıfatıyla kabul edilmesidir. İşte kitabımız Kuran-ı Kerim bir suriye kadına ayırmış. İşte o zaman eşitliği değil, adaleti tartıştığımızı göreceğiz. Adalet tüm insanlığı ilgilendiren bir sorundur. Kadının olmadığı yerde insan da yoktur.

Bunun için kadın olmak peşinen imtiyazlı olmak demektir. Kadın çocuk doğruduğu için cezalandırılmaz, tam aksine mükafatlandırılır. Onun için bizim değerlerimizde, inancımızda cennet babaların ayakları altında değil, annelerin ayakları altındadır. Onun için annelerin ayaklarının altı öpülür. Ben öptüm, siz de öpün.

İNSANOĞLU KADINA HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERMEK ZORUNDA

İnsanoğlu kendi geleceği için kadına hak ettiği değeri vermek mecburiyetinde. Kadına haksızlık eden tüm insanlığa haksızlık etmiş olur. Bugün dünyanın kuzeyi ile güneyi arasındaki adaletsizlik aynı mücadelenin farklı yansımasıdır. Dünyanın her yerinde nasıl mazlumların safındaysak, tüm kadınların da sonuna kadar yanındayız.

Bizim medeniyetimizde ve tarihimizde emek kutsaldır. Çalışana hakkının verilmesi emredirilir. Çalışanın üretenin hakkının korunması konusunda çok ciddi önlemlerimiz vardır. Ahilik teşkilatı çok önemli bir kurumdur.

Dünyadaki sendikal mücadelenin tarihine baktığımızda, sistemin çıkar çatışması üzerine kurulduğunu görürüz. Zorlu ve kanlı bir dönemin sonunda mücadelenin etkin sonuçları görülmeye başlandı. Bugün ülkemizde örgütlenme modeli batıya dayansa dahi, tarihimizden ve medeniyetimizden beslendiğine inanıyorum. Bilhassa çalışma hayatında kadınların emeklerinin korunması bakımından bu yaklaşım çok önemlidir.

KADINLARIN ROLLERİ DEĞİŞTİ

Şehirlerde yaşama oranı artmasıyla birlikte kadınların rollerinin değişmesinin de farkındayız. Bu kadınların ötekileştirilmesi anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz 10 yılda kadınların, çalışanların haklarını korumak için çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. 2004 ve 2010 yıllarındaki anayasa değişikliklerinde kadınların, erkeklerle aynı haklara sahip olduğu hükümlerine yer verdik. Eşit işe eşit ücret verdik, bunu biz koyduk. Medeni, iş, gelir vergisi, işsizlik sigortası, belediyeler kanununda özel düzenlemeler yaptık.

Kadın istihdamının artılmasına yönelik genelge yayımladık. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisoynu Meclis'te faaliyete başladı. Haydi Kızlar Okula kampanyasını başlattık. Güneydoğu Anadolu'da kızlarımız okullara gönderilmiyordu. 2002 yılında ilk ve orta okulda yüzde 87 olan kız çocuklarının okullaşma oranı geçen sene yüzde 96 seviyesine yükseldi. Lisede yüzde 45'den yüzde 90'a çıktı. Kız çocuklarının eğitimden mahrum olmasına izin vermedik.

KADIN İSTİHDAMI YÜZDE 30'U AŞTI

Kadın istihadamı yüzde 20'den yüzde 30'u aştı. Günümüz itibariyle bu oranını 3'te 1'lik düzeye ulaştığını görüyoruz. Kadınların siyasete katılımında da görüyoruz. 1 Kasım seçimleriyle kadın oranı birlikte yüzde 15'e yakın.

Üniversitelerde kadın öğretim üyesi oranı yüzde 43'le oldukça ileri bir düzeydedir. Kamuda yüzde 37'dir. Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi konusunda çok yönlü ve etkili tedbirler hayata geçirildi. Bu tür kampanyalara eşim de ben de katıldık. Bundan sonra da bir insan olarak haklarını koruma mücadelesinde daima sizlerin yanında yer alacağımızı ifade etmek istiyorum.

Çalışan kadının yükü giderek artıyor. Çalışan kadın aynı zamanda anne olarak aile içi sorumluluklarını yerine getirmeye devam ediyor. Son dönemde bu çerçevede pek çok düzenleme yapılmıştır. Kreşlerden doğum iznine kadar çalışan kadınlara destek sağlanmıştır. Kadınlardan çok büyük destek görmüş birisi olarak, kadınların sosyal ve siyasal alanda etkili olmasını diliyorum. Kadınların ilgi alanlarına yönelik faaliyetlerde yer alabilmesi için gereken düzenlemeler yapılmalı.

EN BÜYÜK KADIN DÜŞMANI BU ZİHNİYET

Bir takım çevrelerin ısrarla, "özgürleştirmek" adına, kadını kadın yapan imtiyazları ortadan kaldırmaya çalıştığını görüyoruz. Bir takım partilerin kadınlar günü için hazırladıkları afişlerde görüyoruz. Kadınlara hakaret eden bu zihniyet en büyük kadın düşmanıdır. Kadının başında örtü var, örtü yok diye nasıl ayrıma tabii tutarsın. Yıllarca bu ülkede bu yapıldı. Başında örtü varsa okullara alınmadı, işe alınmadı; yoksa alındı. Ayrımcılığın ta kendisi bu, bunu yaptılar. İşte bu hamd olsun biz değiştirdik. Bunların kadını özgürleştirmekten anladıkları kadını kendi ideolojilerinde kurdukları dünyaya köle yapmaktır. Ailesinden, mahallesinden, değerlerinden kopararak istismar ettikleri kadınları hedef alanlar nesillerimizi hedef alıyorlar.

Bu dünyada o hani gelişmiş ülke olarak gezinenler var. Niçin bunlar buraya ellerini uzatmazlar. Oradaki yavruları ele alıp yetiştirmezler, neden? İşte bunun hesabını vermek gerekiyor. Biz bunun için dünya 5'ten büyüktür diyoruz. BMGK, görevini ifa etmiyor, sadece 5 ülkenin iki dudağı arasında sıkışmış dünyayı biz özgür dünya olarak kabul etmiyoruz. 191 ülke 5 ülkenin iki dudağının arasında sıkışmış.

İşte Suriye'de, Irak'ta yapılanlar. Şu anda 3 milyon insan ülkemde, 10 milyar dolar harcadık, bunlar faturalı. Bir taraftan mülteciler gelmesin diyorlar, biz göndermiyoruz ki, denizden geliyorlar ve bir kısmı ölüyor. Biz 100 bine yakın mülteciyi kurtardık, diğerleri şişleyerek ölümüne neden oldu. Farkımız bu biz insana böyle bakıyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bekir oneoner 8 yıl önce

Kadınlara hakaret, kadınlarımızın şerefine hakaret bu atışlar. Yaziklar öldürsün o belediyelere.