Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye terörist

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev'den samimi pozlar!
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakü'ye yapacağı ziyaret, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle ertelenmişti.

ALİYEV'DEN JEST: "SİZ GELMEYİN BEN GELİYORUM"

Bunun üzerine Türkiye'ye jest yapan Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Ankara'ya geldi. Aliyev, Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı.

TANAP'TA SONA DOĞRU

İkili görüşmelerde ağırlıklı olarak enerji konusu ve TANAP projesi gündeme geldi. Dev projenin bitimi için karşılıklı atılması gereken adımlar tek tek ele alındı.

RUS GAZINA ALTERNATİF


İki lider görüşmede TANAP projesini de ele aldı. Açılımı Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi olan TANAP'ın amacı, Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki gaz sahası ile diğer bölgelerde üretilen doğalgazın önce Türkiye'ye ardından da Avrupa'ya taşınması.TANAP'ın faaliyete geçmesi, hem Avrupa'nın hem de Türkiye'nin Rus gazına alternatif, Azerbaycan gazını kullanması anlamına geliyor.

ALİYEV: TÜRKİYE BÜYÜDÜKÇE BİZ DE BÜYÜYORUZ

Basın toplantısında konuşan Aliyev şunları söyledi:

Bizi ilk tanıyan devlet Türkiye olmuştur. Biz bunu asla unutmayacağız. Bugün dünya mirasında Türkiye ve Azerbaycan birbirine en yakın devletlerdir. Sayın Erdoğan'ın yönetiminde Türkiye bölgede çekim merkezi olmuş ve büyümüştür. Türkiye'nin büyümesi en çok bizi sevindirir çünkü Türkiye büyüdükçe biz de büyüyoruz.

ERDOĞAN: TERÖR ÖRGÜTLERİ DİZ ÇÖKECEK



Azerbaycan, bu kötü günde yanımızda olarak kötü gün dostu olduğunu göstermiştir. Saldırının hedefi, milletimiz arasına korku salmak, Türkiye'yi hedefinden, kutlu yürüyüşünden, iddialarından vazgeçirmektir. Ama bunu asla başaramayacaklardır, bu mümkün değildir. Terörü maşa olarak kullananlar, masumların kanları üzerinden hesap görmek isteyenler Türkiye'ye asla diz çöktüremeyecekler, tam aksine kendileri diz çökeceklerdir.

6 ANLAŞMA İMZALANDI

Bu toplantımızda enerjiyi, ulaşımı, savunma, askeri işbirliğini görüştük. 6 ayrı anlaşmayı imzaladık. Bir tanesi Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Hükümeti arasında askeri kültür mübadelesine ilişkindi. İkincisi konsolosluk üyelerinin kazanç getirici işlerde çalışmalarına ilişkindir. Adli işbirliği anlaşmasıydı üçüncüsü. Dördüncüsü sürücü belgelerinin değiştirilmesi ve karşılıklı tanınması anlaşmasıydı. Beşincisi teknik işbirliği protokolüydü. Altıncısı stratejik işbirliği anlaşmasıydı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercan erol 8 yıl önce

Allah Allah kiskananlar çatlasin helâl gözlerim doldu inşaAllah ömür boyu böyle devam eder dostlugumuz

Avatar
Murad Fetelisoy 8 yıl önce

Allah Türkiyemize yar olsun. Türkiyede bir hadise olunca biz azerbaycanlılar yasa qerq oluruq. Canımızdır Türkiye. Düşmenlerimiz ölsün qırılsın. Tanrı Türkü qorusun, inşAllah!

Avatar
Cemal kavuncu 8 yıl önce

Helal olsun gözlerim doldu

Avatar
ATILLA KAYA 8 yıl önce

BU KARDESLIGIMIZI BIRLIKTELIGIMIZ DAIMI OLUR INSALLAH COK DUYGULANDIM GOZLERIM DOLDU HER SEY GUZEL OLACAK INSALLAH

Avatar
Sefer angın 8 yıl önce

Türkün turk ten başka dostu yok bu görüntü ınan gözlerimi doldurdu harika bir duygu dünya çok kiskanmistir

Avatar
Özet 8 yıl önce

Amin gardasım.! Azarisi,kazagı,Türkmen'i , Anadolu'da bir olduğu müddetçe bizim bileğimizi kimse Bükemez ! İki devlet vadırr biri Atavatan bir,ise Anavatan.! Atamın vatanına selam olsun.! Sizi cooook seviyoruz Allah bizimle cc bizimle beraber olsun.! Bizler onun ipine sarılmış onun sevgili Habib'inin yolundayız.

Avatar
Polat 8 yıl önce

Öylesi devletlere böyle yan yana durmak en büyük zaferdir elhamdulullah müslüman lar beraber olduğu sürece kimse çıkamaz karsisina