Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Darbe Komisyonu'nda Gültan Kışanak gerilimi
Komisyona gelen çok sayıda HDP milletvekili, Kışanak’ın Komisyondaki sunumunun ardından gözaltına alındığını hatırlatarak, “Dün burada dinlediğiniz Gültan Kışanak’ı aldırdınız. Gözaltı talimatı verdirdiniz” tepkisini gösterdi.

Komisyon üyesi HDP’li Mithat Sancar, Kışanak ile ilgili konuşmak için söz istedi. Başkan Reşat Petek ise gündem dışında söz vermenin usul dışı olduğunu belirtti. Bunun üzerine HDP’liler tepki gösterdi. Başkan Petek’in üzerine doğru yürüyen HDP’liler, “Siz talimat verdiniz. Bu komisyon talimat verdi. Bir belediye başkanı buradan çıkınca gözaltına alındı. Bu komisyon darbeleri araştırmak için değil meşrulaştırmak için kullanılıyor. Meclise darbe yapıyorsunuz. Siz darbecisiniz” eleştirilerini yöneltti.

SALONU TERKETTİLER

Başkan Petek ise “Hukuk, iç tüzük çerçevesinde Komisyonu çalıştırıyorum. Başkandan izinsiz bir milletvekilinin açıklama yapma hakkı yoktur” karşılığını verirken, “Şov yapıyorsunuz” tepkisini gösterdi. HDP’liler ise “Şov yapan sizsiniz” karşılığını verdi. HDP’lilerin söz isteme talebine CHP’li üyelerden de destek geldi. CHP’li üye Sezgin Tanrıkulu, Petek’e, “Siz komisyon başkanısınız sınıf başkanı değilsiniz” dedi. HDP’liler Petek’in söz vermemesi üzerine komisyon toplantı salonunu terkettiler. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.