Öne Çıkanlar esed erdoğan chp DAEŞ son dakika haberleri

Davutoğlu'ndan Kilis açıklaması!
Başbakan Davutoğlu'nun açıklamaları:

"İki başkent arasında doğrudan hava yolu ulaşımının olmadığını fark ettik. İnşallah Atina ile Ankara arasında THY seferleri yakın zamanda başlayacak. Ümit ederiz ki bu uçaklar barış mesajını güçlü biçimde taşırlar.

Yunanistan her zaman Türkiye'nin AB üyeliğini destekledi. Ayrıca göçmen krizi konusunda da aynı düşünüyoruz. Ortak konuda hareket ediyoruz. İstişarelerde Çipras'ın gösterdiği işbirliği anlayışı için teşekkür ediyorum. Doğu Akdeniz'i Ege'yi çekim adası haline getirebiliriz. Krizlerle anılmamalı, refahla anılmalı.

Bütün işbirliği alanlarını taçlandıracak şekilde kültür ve eğitim alanında da iki halkın gelecek nesillerinin geçmiş bazı olumsuz hatıralarla değil, geçmişteki olumlu hatıraları gelecek yıllara, on yıllara, yüz yıllara aktaracak, güzel irtibat kurabilmek için ders kitaplarımızın gözden geçirilmesi dahil kültür ve eğitimde ortak bir perspektifle ortak bir tarih yazımı konusunda da çalışmalar yürütüyoruz.

DAVUTOĞLU'NDAN KİLİS AÇIKLAMASI

"Kilis'te üzücü bir olay yaşadık. Kilis'teki sınırımızın öte yakasından DEAŞ tarafından bir roket atışı söz konusu oldu. İki vatandaşımızı kaybettik. Angajman kuralları çerçevesinde misliyle ve daha fazlasıyla mukabele edildi. Sayın Valimizden ve ilgili güvenlik birimlerimizden gerekli bilgileri aldık. Türkiye'ye yönelik her türlü saldırıya en şiddetli şekilde mukabelede bulunulması konusunda da zaten TSK'ya verilmiş talimatlarımız var. Bu konuda alınacak her türlü tedbir gözden geçirilmiştir. Zaten hazırlıklarımız vardı. Bu da Suriye'deki ateşkesin ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Zaten DEAŞ bir ateşkes tarafı değildi. DEAŞ ile muhalefet, ılımlı muhalefet arasında çatışmalar söz konusuydu. Bu çerçevede Türkiye, Türkiye'ye yönelik her türlü saldırıya dediğim gibi anında mukabelede bulunacaktır."

AB İLE VİZE MUAFİYETİ

Vize muafiyeti Haziran'da başlayacak. En kısa zamanda ilgili yasaları çıkarmalıyız.

Aleksis Çipras'ın açıklaması şöyle:

"İzmir, tarihi bir şehir. Halkların barış içinde yaşadığı bir şehir. Akdeniz bölgesinde önemli bir şehir. İpsala yakınlarında yeni bir kapı açacağız.

Suriye'deki ateşkes devam etmeli. Türkiye ve Yunanistan, sığınmacı krizinin sorumlusu değil."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.