Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

Davutoğlu'ndan Putin eleştirisi!

Brüksel dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Rusya arasındaki krizle ilgili "Putin, yaptığı her açıklamayla dünyada alaycı, müstehzi bir tebessüm uyandırıyor. Söylediklerini ciddiye almıyorum. Şimdi Putin'in şahsında Rusya adına konuşan bir Sovyetik zihniyet görüyorum. Yani KGB günlerinde kaldı herhalde Putin. Ama KGB geride kaldı, o Sovyetik propaganda dönemi geride kaldı." dedi. Brüksel'de 10 AB lideri ile bir araya gelen Davutoğlu, Türkiye'ye dönüş yolunda özetle şunları söyledi:

"ÇOK ÇOCUKÇA BİR TAVIR"


(Putin'in açıklamaları) "Bir ay önce bu günlerde Putin böyle bir açıklama yapar mıydı? Birden bire Türkiye'nin Müslüman bir ülke olduğunu, bir İslamlaşma içerisinde, ABD ile yakın ilişkiler içerisinde olduğunu hatırladı. Bir konuşmayı ciddiye almak için o konuşmanın konjonktürel şartlar dışında gerçekleşmesi lazım. Putin'in bu konuda söylediği hiçbir şeyi ciddiye almıyorum. Bir ay önce geçersiz olan şeyler şimdi söyleniyorsa, hele hele çok çocukça bir tavırla, bunu önceden darbeciler yapardı, şimdi bunu Putin yapıyor. Şimdi Putin keşfetti Türkiye içinde güya muhalefet oluşturacak.

DÜNYADA ALAYCI BİR TEBESSÜM UYANDIRIYOR


Sayın Cumhurbaşkanımızın ailesi ile ilgili iddiaları gündeme getirdiğinde, 'Bu bir Sovyetik propaganda' dedim. Şimdi Putin'in şahsında Rusya adına konuşan bir Sovyetik zihniyet görüyorum. Yani KGB günlerinde kaldı herhalde Putin. Ama KGB geride kaldı, o Sovyetik propaganda dönemi geride kaldı. Yaptığı her açıklamayla dünyada tebessüm uyandırıyor. Alaycı, müstehzi bir tebessüm. Bizim için ciddiye alınacak, çağdaş günün ruhuna uyan açıklamalar değil. Ben sadece tebessüm ediyorum. Ama bu açıklamaları ciddiye almak hakaret olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yasin bellikli 8 yıl önce

rusya lideri Putin kendisini ne sanıyor bilmiyorum ama eminim ki kendi ülkesine hakaret edior bu gidişle akibeti musiliniye dönecek korkarım bu dünyada kimse dokunulmaz değildir

Avatar
Umit altay 8 yıl önce

Aciklamalari Turkiye yi yalnizlastirmak amaci ile kasten yapilmis ve Turkiye rusya ya o ozur istekleri gelmemesi halinde dosajlarini artiracak bence cunku ambargo koydugunda hesap etmedi Tr dik duracak diye boyle kendi insanlarinin onunde kucuk dusecek ve rus milleti zaten urun fiyatlarindan pajaliligindan sikayetci bence hesap tutmayinca kendi ayagina sIkmIs oldu..