Öne Çıkanlar rus tırları yangın bomba simon kjaer Şanlıurfa ceylanpınar intihar saldırısı

Davutoğlu: O soruyu BM'ye sorun

 Yunanistan Başbakanı Aleksiz Çipras ile ortak basın açıklaması düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir muhabirin 'mülteci konusunda Türkiye sorumluluğunu yerine getiriyor mu? şeklinde sorduğu soruya sert yanıt verdi. Davutoğlu, asıl sorunun Türkiye'ye değil de 4 yıldır hiçbir şey yapmayan, hiçbir karar alamayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sorulması gerektiğini ifade etti, 'Bu soruyu onlara iletin' dedi.
İşte Davutoğlu'nun konuşması;
- Şubat ayında Türkiye-Yunanistan İş Forumu'nu toplayacağız.
- Yunanistan Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecini hep destekledi.
- Kıbrıs'ta bir fırsat penceresi var, görüşmeler yoğun şekilde devam ediyor. Türkiye ve Yunanistan olarak Kıbrıs'taki müzakerelere pozitif katkıda bulunma noktasında ortak bir yaklaşımımız var. Dünkü maç gibi orta saha mücadelesi değil de sonuca gitmeliyiz.
- Ne Suriye ne de Yunanistan mülteciler konusunda sorumlu değildir. Tüm dünya bundan sorumludur. İki ülke de Suriye mağdurudur. Bu kriz oradaki zalim rejim ve terörist grupların baskısı sebebiyle oluyor.

ASIL SORUYU HİÇBİR ŞEY YAPMAYAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'E SORUN

- Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi gereğini yapmadığı için milyonlarca insan aç susuz Türkiye'ye buradan da Avrupa'ya geçebilmek için çaba içinde. Kimse bebeğini alıp da denize açılmak istemek. Bize nasıl çözeceğiniz sorusundan daha çok bizim Yunanistan ve Türkiye olarak Avrupa'ya bu konuda neden çözüm üretemediniz, hiçbir karar alamadınız diye sormamız gerekiyor. Soruyu doğru yere sormak lazım. Türkiye'ye dönüp bu konuda çözüm çağrısında bulunmak bütün Türkiye'yi bize yüklemek demektir ki biz bu yükü taşıdık.
Çipras'ın konuşmasından satırbaşları:
- Benim ziyaretim yeni ve umut veren, iki ülke arasındaki ilişkilerde ümit veren bir çerçeveyi sembolize ediyor. Bizim işbirliğimiz Avrupa'daki dengeleri değiştirebilir. Tabi bazı sorunlar mevcut. Burada bir oluşum meydana gelmesi gerekiyor. Dün bir dostluk maçı oldu ama bundan bir sonuç ortaya çıkmadı. Zaman geçirmek için karşılıklı paslarla değil girişimlerin yapılması önemli.
- Ege denizindeki insanlık dramının son bulması gerekiyor. Avrupa da sorumluluk üstlenmeli.
-Selanik İstanbul hızlı tren hattı, İzmir Selanik feribot hattı konusunda çözüm bulmamız gerekiyor.
-AB sürecinde Türkiye'yi daima destekliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.