Öne Çıkanlar haber botu zip perde forum En iyi bulut santral ömer kutay

Demirtaş: Bugün Ermeni soykırımının başladığı gündür
Sözde Ermeni soykırımının yıldönümünde İzmir'de konuşan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "1915 kıyımında katledilen herkesi anıyoruz" diyerek şunları söyledi;

"ERMENİ SOYKIRIMININ BAŞLADIĞI GÜN"

"Çok zorlu bir süreçte siyasi olarak bize inanan insanların büyük beklenti içinde olduğu bir dönemde bu kongremizi gerçekleştiriyoruz. Bugün 101 yıl önce Ermeni kıyımının, soykırımının başladığı gündür ve 101 yıldır Hrant Dink'in deyimi ile Ermeniler bu topraklarda öldürüldüklerini, Kürtler bu topraklarda yaşadıklarını ispatlamaya çalışıyor. Biz bu yıl, 1915 İttihat Terakki anlayışının suçunu ve günahlarını taşımak zorunda değiliz. Geçmişteki hatayla yüzleşerek güvenli şekilde geleceğe bakabiliriz. 1915, bu topraklarda gerçek bir yüzleşmeyi hak ediyor. Sadece bu topraklarda yaşayan Ermeniler için değil hepimiz için bu yüzleşme gerekiyor. Aksi takdirde sahte eşitlik, kardeşlik, yurttaşlık anlayışı ile nereye gidebiliriz ki? Kardeşlikse içi dolu olmalı, hakiki olmalı. Eşitliğin içi dolu olmalı. İçi boş kalmamalı. 1915 kıyımında katledilen herkesi anıyoruz. Umuyoruz bu cesaret yüzleşmeyi beraberinde getirir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
suomi finland 8 yıl önce

Hakiki bir Müslüman ve hakiki bir kürt ermeni taraftarı olamaz ve vatan ve milletini asla dış güçlerin oyununa feda edip hainlik yapmaz amma ancak hain namussuz Allahsızlar yaparlar. Selo ve onunla beraber olanlarda işte bu dediğim hainlerden olanlar. Bunlara herşey mübahtır.

Avatar
selam 8 yıl önce

büyük abilerinden yardım istiyor biz ermenilerle kara denizden ak denize ortak devlet kurabiliriz demek istiyo

Avatar
kursat 8 yıl önce

bu k*rtleri temizlemek lazim

Misafir Avatar
mucahit 8 yıl önce @kursat

tevbe et kursat sen bir melun sun

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
kursat 8 yıl önce @kursat

su yazimi bi sildirim ey komplohaber butun irkci yazilarimi sildirin

Beğenmedim! (0)
Avatar
Vatandaş 8 yıl önce

Yeter artık bu itleri kim susturacak.Oy verdiğimiz akp gerekeni yap artık.Yazıklar olsun sizlere.Aldığınız maaşlar zehir zıkkım olsun pis hain köpekler.