Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Dünyaca ünlü filozof Erdoğan'a "katil" dedi...
 Dünyaca ünlü Amerikalı filozof ve dilbilimci Prof. Dr. Noam Chomsky, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ‘katil‘ diye niteledi.

Diken’in Al Jazzera’den aktardığı habere göre, akademisyenlerin bildirisine destek verdiği için hedef olan isimlerden Chomsky, bu tartışmayla ilgili Erdoğan’a ilk kez doğrudan yanıt verdi.

Chomsky, “Erdoğan hiç şüphe yok ki Kürtlere saldırıyor, sonu gelmeyen, baskıcı tedbirler uyguluyor. Siz adına ne derseniz deyin… Ben katil derim… Tabii ki bir katil… Son derece otoriter bir rejim söz konusu… 1990’ların korkunç politikalarını yeniden oluşturuyor” ifadelerini kullandı.



Chomsky, gazetecinin Erdoğan’ın, mücadele ettiği grupları ‘terörist‘ ve ‘cani‘ diye nitelediğini hatırlatması üzerine, “(Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esed de muhaliflerinden bahsederken aynı şeyleri söylüyor” diye yanıtladı.

Chomsky’nin PKK konusundaki pozisyonu, Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin arasındaki gerilim hakkındaki değerlendirmesinin de yer aldığı söyleşinin ilk bölümü bu akşam TSİ 21:30’da Al Jazzera’de yayınlanacak. İkinci bölüm ise 29 Ocak’ta yine aynı saatte gösterilecek.

ERDOĞAN’IN DAVETİNE BİLDİRİYLE YANIT VERMİŞTİ

Dünyaca ünlü profesör Chomsky, 1100’ün üzerindeki akademisyenin “Bu suça ortak olmayacağız” dediği bildiriye imza atmıştı. Erdoğan ise bu akademisyenleri ‘aydın müsveddesi’ olarak tanımlarken, “Gel Türkiye’ye. Öyle kuru kuruya imza vermekle olmaz. Chomsky gelsin, bu 5’inci kol elemanlarıyla değil kendi gözleriyle görsün” diye konuşmuştu.

Noam Chomsky bu davete doğrudan yanıt vermese de Tarık Ali ve Barbara Spinelli’nin de aralarında bulunduğu 100’e yakın isimle birlikte ‘IŞİD’e yardım ve yataklığa son verin! Kürtleri ezmeyi ve katletmeyi durdurun!’ diye yeni bir çağrı yaparak, Erdoğan’ın davetini reddetmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Avram Noam Chomsky 8 yıl önce

Yahudi Avram Noam Chomsky den başka bir şey beklenemez zaten!