Öne Çıkanlar ışid KPSS HDP selahattin demirtaş türkiye dünyanın en güçlü orduları

Efkan Ala çözüm sürecindeki suçluyu buldu: Asker ve polisler
 ‘Çözüm sürecinde devlet PKK’nın bazı faaliyetlerine göz yumdu.’ Bu gerçeği birçok devlet adamı farklı cümlelerle dile getirmesine rağmen hükümet kanadı şimdi çok daha farklı şeyler söylüyor.

 

Tartışmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir canlı yayında söylediği “Güvenlik güçlerimiz de çözüm sürecinde çatışmaya girmeyelim dedi” sözü başlattı. Bunun ardından dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala da olayı daha ileri bir boyuta taşıdı. 

 

Eski İçişleri Bakanı Ala Habertürk’te yayınlanan programda Veyis Ateş’in sorularını yanıtladı. Ala, “operasyonlara izin verilmedi mi” sorusuna “Jandarma ve Emniyet herhangi bir terörist faaliyete engel olmak için validen onay almak zorunda değil” cevabı vererek topu asker ve polise attı.

 

Hükümetin çözüm sürecinde vur emri vermediğini dair genelkurmay kaynaklı çok sayıda haberlerin yapılıp belgelerin gün yüzüne çıkması iktidar kanadını rahatsız ediyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.