Öne Çıkanlar Akkuyu eray ucuzal barbaros şansaş spotlight filmi ittihat terakki

Erdoğan'dan başkanlık: Atatürkçüyüz diyen millete gider

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili'ne hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı. Burada başkanlık sistemi ile ilgili 4 büyük partiye yeniden mektup gönderildiğini ifade eden Erdoğan, Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünü hatırlatarak "Atatürkçüyüz demiyorlar mı? Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir millete gidelim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı;

BU GÖREV PARLAMENTONUNDUR

"Bu konu Cumhurbaşkanlığı makamının görevi değil. Bu görev parlamentonun görevidir. Bunun kararını parlamento verecektir. Parlamento da böyle bir karar verirken 330'a ihtiyaç var. 330 sağlanabilirse ancak hangi konuda referanduma gidilmek isteniyorsa o konuda referanduma gidilebilir. 330'u sağlamak için gayret gösteren partiler yeni anayasa için mi, başkanlık sistemi için mi, yeni anayasanın içinde başkanlık sisteminin olduğu referandum mu yapacaklar bunu müteşebbisler vereceklerdir.

ATATÜRKÇÜYÜZ DEMİYORLAR MI?

Gördüğümüz kadarıyla yeni anayasa çalışmasıyla ilgili adeta şu anda bir sıkıntıya uğramış vaziyette. Sayın Meclis Başkanımızın yeniden mektubu oldu. Ne sonuçlar çıkacak göreceğiz. Komisyondan ne sonuç çıkar önemli değil, iktidar partisi önerisini hazırlar bunu parlamentoya sunar ve bu konuyla ilgili olarak tavrını ortaya koyar. 330'u yakalarsa zaten mesele yok, millete gidilir. Bu işin karar verecek kişi millettir.

Bunlar Atatürkçüyüz demiyorlar mı? Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir millete gidelim. O zaman millete gidelim ama milleten korkuyor bunlar. Atatürkçüyseniz millete gidelim, millete soralım. Yapılması gereken bu. Bunlar milletten dahi korkuyorlar. Bunlar kolay kolay millete gidemezler. Meclis Başkanımızın mektuplarına nasıl cevap gelir onu da göreceğiz. Atılacak adımlar belirlenmiş olacak."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.