Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Erdoğan'dan faiz açıklaması: Bu iş çözülecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde büyükelçilerle bir araya geldi.
İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Erdoğan, Türkiye'nin yaptığı insani yardımlara dikkat çekti, milli gelire oranla bakıldığında Türkiye'nin ABD'yi de geride bırakarak birinci sırada bulunduğunu ifade etti.
Erdoğan şöyle konuştu:
Geldiğimiz noktada insanlığın güç oyunlarına değil, insani yardımlara ihtiyacı vardır.
İnsanlığımıza hep birlikte sahip çıkalım. Teröriste, kökenine ve inancına bakmaksızın karşı duralım.
TÜRKİYE BİRİNCİ SIRADA, AMERİKA İSE İKİNCİ
Sadece yakın çevremizde değil dünyada yardımları sürdürmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz ay Dünya İnsani Zirvesi'ne ev sahipliği yaparak bu konudaki öncülüğümüz gösterdik.
Dünyada donör ülkeler sıralaması milli gelire oranla bakıldığında Türkiye birinci sırada, Amerika ikinci sırada.
BÜYÜME RAKAMLARINDA AVRUPA'DA BİRİNCİ SIRADAYIZ
Bu yıl ilk çeyrekte Türkiye'nin büyüme rakamları Avrupa'da birinci sırada. Bu ay sonunda inşallah Osmangazi Köprüsü'nün açılışını yapacağız. 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ve yine bu yılın sonunda boğazın altından Avrastya Tüneli'nin açacağız.
İŞTE BU YÜZDEN "DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR" DİYORUM
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yeniden inşa edilmesi gerekiyor.  İşte bu yüzden "dünya 5'ten büyüktür" diyorum. 196 ülkeyi 5 ülkenin dudakları arasına mahkum edemeyiz. Hatta bir ülkenin dudakları arasına mahkum edemeyiz.
Tüm inanç gruplarının temsil edildiği bir güvenlik konseyi oluşturulmalı. 20 tane daimi üye olmalı. Bunlar kendi arasında değişmeli. Böylelikle temsil yetkisi paylaşılmalı. 
Dünya artık Birinci Dünya Savaşı'ndan sonraki dünya değil. Günümüzdeki yeni duruma göre yeniden yapılanma olmalı.
FAİZ KONUSUNU ÇÖZECEĞİZ
Amerika'da, Japonya'da ve Avrupa'da faiz oranları sıfır ya da 1 civarında. Peki Türkiye'de ne? Komisyonuyla beraber yüzde 16. Böyle bir ülkede yatırım olur mu? Olsa da burada bir sıkıntı var. 
Hükümetimizle çalışıyoruz. Bu işi çözeceğiz.
AB İLE VİZE ANLAŞMASI
Türkiye'nin AB'ye üyeliğini stratejik bir hedef olarak görüyoruz. Biz ne Avrupa'ya, ne Ortadoğu'ya, ne de Afrika2ya sırtımızı döneriz.
Vize serbestisi konusunda hazırlıklarımızı sürdürdük. Aslında bitme noktasında.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.