Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Erdoğan'dan Gül'e iş teklifi başına sen geç!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski yol arkadaşı Abdullah Gül'ün 9 Şubat'ta yaptığı sürpriz görüşmede neler konuşuldu?

Erdoğan-Gül görüşmesine ilişkin kulis bilgilerini Cumhuriyet gazetesi yazarı Ayşe Yıldırım bugünkü köşesinden aktardı. 

3 saat süren Erdoğan-Gül görüşmesinde iddialara göre Erdoğan, Gül'e 'dış politakanın koordinasyonunu sana verelim' teklifinde bulunmuş. 

GÜL'DEN ERDOĞAN'A 3 BAŞLIKLI ELEŞTİRİ

Kulislere göre Gül’ün ağır eleştirileri üç başlık altında toplanıyor:

İç politika, dış politika, parti kadroları.

Cumhuriyet yazarı Ayşe Yıldırım'ın aktardıklarına göre, 3 saatlik görüşmenin ilk 1 saatinde Erdoğan konuşmuş ve konuşmasında siyasetle ilgili bir şey söylememişt.

GÜL'DEN BAŞKANLIK ÇIKIŞI İDDİASI

Yıldırım'ın iddiasına göre Abdullah Gül, Erdoğan'ı Başkanlık Sistemi konusunda uyarmış. Yine iddialara göre Gül, Erdoğan'a 'başkanlık uğruna ülkeyi yönetilemez hale getirdiğini' söylemiş. 

ERDOĞAN'DAN GÜL'E: DIŞ POLİTİKASININ BAŞINA SEN GEÇ

Yine kulislere göre Erdoğan, “Gel sen de sorumluluk al, dış politikanın koordinasyonunu sana verelim” önerisinde bulunmuş.  Gül ise Erdoğan'a “Hayır” yanıtını vermiş. 

ERDOĞAN GÜL'E NE DEDİ?

Gül'ün eleştirilerine karşın Erdoğan'ın ne söylediği ise merak konusuydu. Cumhuriyet yazarının iddiasına göre, Erdoğan Gül'ü sadece dinlemiş. 

Tüm bu konuşmanın sonunda Erdoğan’ın ne söylediğini merak ediyorsunuzdur. Ankara kulislerine göre sadece dinlemiş.,

GÜL: FİŞİ ÇEKTİM ÇIKTIM!

Yıldırım, yazısında Gül'ün görüşme sonrası yakın çevresine aktardıklarına ilişkin ise şunları kaleme aldı:

"Gül’ün yakın çevresine görüşmeyi anlatırken her ne kadar Ankara’da tedavi gören anne ve babasını ziyaret edeceği bilinse de, “İstanbul’dan Ankara’ya sırf bu amaçla geldiysem bu önemlidir” türünde cümleler kurduğu ve “Her şeyi söyledim, fişini çektim çıktım” dediği de konuşuluyor."

ABDULLAH GÜL YALANLADI!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise iddiların yalanladı..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.