Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

Erdoğan'dan Obama'nın özel temsilcisine fırça

Hürriyet'in Washington temsilcisi Tolga Tanış'ın Erdoğan notları başlığıyla aktardığı bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başkan Yardımcısı Joe Biden'la görüşmesinde, Obama'nın özel temsilcisi de toplantıdaydı.

OBAMA'NIN ÖZEL TEMSİLCİSİNİ UYARDI: BİR DAHA YAPMA

Buna göre, Erdoğan Amerika'nın YPG'ye yaptığı desteği eleştirdiği konuşmasında sözü Obama'nın özel temsilcisi Brett McGurk'un Kobani'de YPG'den ödül almasına getirdi. Erdoğan toplantının çıkışında McGurk'un yanına giderek "Bir daha yapma" dedi.

İşte yazıdaki o bölüm:

"...Başkan Yardımcısı Joe Biden’la görüşmesinde de yapmış. Fetullah Gülen’le başlanıyor. Arada Reza Zarrab’a dair bölümler var. Sonra Suriye’ye geçiyorlar. Ve salonda bulunanlardan Obama’nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ün şubatta Kobani’ye gidip YPG’den ödül almasına getiriyor konuyu. Ağır biçimde eleştiriyor. McGurk o sırada oturduğu yerden kaykılıp Erdoğan’ın kendisini kast ettiğini belli ediyor. ‘Tamam mesajı aldım’, demek istiyor. Ancak Erdoğan hırsını alamıyor. Toplantı bittikten sonra Amerikalıları salondan uğurlarken bu sefer McGurk’ün yüzüne de söylüyor. “Bir daha yapma” diyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.