Öne Çıkanlar METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C Akkuyu eray ucuzal

Erdoğan HDP'liler hakkında ilk kez konuştu

"Fırat Kalkanı harekatının hedefi, bu bölgede 5 bin kilometrekarelik terörden arındırılmış bölge ilan edelim. Obama ile de, Putin ile de, Merkel ile de konuştum. Uygulamaya gelince, her zaman yaptıkları oyunu yaptılar." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

BUNLAR DÜRÜST DEĞİLLER

"AB'de 3 milyar avroyu vereceğiz, 3 milyar avro da 2017-2018 dediler. Verdikleri 250 milyon avro. Bunlar dürüst değiller. Bunlar böyle.

SENİNKİ TARAFSIZ BAĞIMSIZ, BİZDEKİ HUKUK GUGUK MU?

Bizim harcadığımız para 13-14 milyar doları buldu. Bir de STK'larımızın harcadığı bu kadar var. Dürüstlük kazanmıyor görüyorsunuz. En son, yaşanan olaylarda AB'li bakanlar türkiye'ye hücum ediyorlar. Gelip gidip ne olacak, kararı mı değiştireceksiniz? Burada hukuk var. Seninki tarafsız bağımsız, bizdeki hukuk guguk mu? Bizdeki de tarafsız, bağımsız. Sen nasıl saygı istiyorsan, bize de duyacaksın. Birçok olayda bunu önümüze bahane olarak sunmuşlardır.

AVRUPA, BİRLİK OLARAK TERÖRE YATAKLIK YAPIYOR

Ben Merkel'e 4 bin terörist dosyası verdim. Geciken adalet adalet değildir. Siz bu adaleti geciktiriyorsunuz. Avrupa birlik olarak PKK'yı terör örgütü ilan etmesine rağmen, şu an Avrupa teröre yataklık yapmaktadır. En basidi Sabancı ailesi. Faili bir kapıdan sokulmuş, diğer kapıdan bırakılmıştır. Bizler onların bu yaklaşım tarzına karşı somut güvenlik anlayışımızı deldirmeyeceğiz.

ONLAR BANA DİKTATÖR DEMİŞ FALAN HİÇ UMRUMDA DEĞİL

Öyle boşuna kafalarını yormasınlar. Biz bunları iyi tanıyoruz. 14 yıllık başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı dönemimde gayet iyi okudum. Onlar bana diktatör demiş falan hiç umrumda değil. Bir kulağımdan girer, diğerinden çıkar."
 

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN PARLAMENTO'DA UZANTILARI VAR

"Terör örgütü PKK'nın Parlamento'da uzantıları var. 7 Haziran'da hatırlarsınız 80 vekili aldılar. O günün ertesinde Diyarbakır'da halkı sokağa davet ettiler ve 50 kişinin ölümüne neden oldular. Esasen yaşanan hadise çok açık ve nettir. Bilindiği gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi geçtiğimiz Mayıs ayında tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırdı. Bu sadece onlara yönelik bir olay değil. Fakat şu an Batı'nın ağzına bakın. Batı şu an nasıl değerlendirme yapıyor?

BU DENSİZLERİN AMACI TÜRKİYE'Yİ SIKINTIYA SOKMAK

Bu mesele Anayasa Mahkemesi'ne götürüldü, yüksek mahkeme de hukuka uygun buldu. Bir siyasi partinin mensupları en başından beri bu konuyu tahrik unsuru haline getirmeye çalışmışlardır. Önceleri meydan okudular. Benim dokunulmazlığımı kaldırın, ben anında yargıya gitmeye hazırım dediler. Daha sonra kaçmaya çalıştılar. Yargıya, millete meydan okuyan hatta hakaret eden bu densizlerin amacı Türkiye'yi uluslararası alanda sıkıntıya sokmaktır.

BENİM EN UFAK KORKUM YOK

Benim uluslararası bu saldırılardan en ufak korkum, endişem yoktur. Benim için asıl olan milletimdir. Yoksa Batı ne diyor? 53 sene Avrupa Birliği'nin kapısında bekletilen Türkiye için Batı'dan biz ne bekleyeceğiz? Kendimizi aldatmayalım. Biz, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. İnanın, çalışalım gayret edelim, ilim olarak değerli hocalarım şu sevgili öğrencilerimizi geleceğe hazırlasınlar, biz bunları sollayıp aşar geçeriz.

Türkiye son 3 yıldır yaşadığı hadiseler sebebiyle artık olaylara bakış açısını değiştirmiş, kendisine yeni yol çizmiş bir ülkedir. Artık bizim ölçümüz ülkemiz ve milletimizin bekası için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaktır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.