Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Erdoğan'ın AB yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sızdırıldı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile üst düzey AB yetkilileri Jean Claude Juncker ve Donald Tusk arasında geçen Ekim ayında gerçekleşen mülteci krizi toplantısının tutanakları ortaya çıktı.

Tutanaklarda, 
“Erdoğan AB’den gelecek paraya ihtiyaçları olmadığını, istedikleri zaman Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarını açıp mültecileri otobüslere bindirip gönderebileceklerini söyledi. ‘Eğer iki yıl için 3 milyar avro verecekseniz hiç konuşmayalım.’” sözleriyle AB'ye rest çekti..

İşte o toplantıda yaşanan diyaloglar;

AB Komisyonu Başkanı Junker: AB olarak sizi Brüksel'de prensler gibi ağırladık.

Erdoğan: Prensler gibi mi? Tabii ki.. Ben bir üçüncü dünya ülkesini temsil etmiyorum.

Junker: Türkiye'deki seçimler bitene kadar İlerleme Raporu'nu ertelediğimizi de lütfen not edin. Bu gecikme nedeniyle bizler çok eleştiri aldık.

Erdoğan: AB İlerleme Raporu'nu geciktirmeniz, AK Parti'nin seçimi kazanmasında etkili olmadı. Zaten rapor da kendi başına bir hakaret. Gerçek değil.

Juncker: İlerleme Raporu bizzat sizin isteğiniz üzerine geciktirildi. Şimdi kendimi kandırılmış gibi hissediyorum.

Erdoğan: Avrupa Birliği, Türkiye için hiçbir şey yapmadı. Bugüne kadar verdiğiniz tek bir şeyi söyleyin.

Junker: Kaynaklar toparlanıyor. Üyelik süreci konusunda da hazırız. Vize muhafiyeti bunu hızlandıracak.

Erdoğan: Para da (3 milyar dolar) zaten Türkiye için değil Suriyeli sığınmacılar için. 53 yıldır bizimle alay ediyorsunuz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.