Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid Yasemin Öney Cankurtaran

Erdoğan: Musul'a yakınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya'daki Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması'nda konuştu. Erdoğan, konuşması esnasında Başika'da bulunan askerler ve Musul meselesine değindi.

Erdoğan, Türkiye askerini Irak Merkezi Yönetimi'nin bizzat davet ettiğini, şimdi ise farklı konuştuğunu ifade etti.

'KENDİLERİ DAVET ETTİLER'

"Başika'daki Türkler, birilerini rahatsız ediyor, kimi rahatsız ediyor? Irak'ın merkezi yönetimini. Niye rahatsız ediyor? İşte Ahmet bey başbakanken bunlarla şuandaki başbakanla aynı masaya oturup oradan mesajları vermişlerdi ve beni de cumhurbaşkanı olarak makamımda gelip ziyaret ettiğinde, bizi bizzat oraya davet etmek suretiyle terör örgütü DEAŞ'la mücadele noktasında bizden yardım isteyen kimdi? Bunlardı. Şimdi 'buradan çıkmalı' diyor'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'nin istenildiği zaman gelen istenildiği zaman çıkan bir ülke olmadığını söyledi.

1 MART TEZKERESİ'NDEKİ YANLIŞ

Musul'da yaşayanların DAEŞ'in aktif olması nedeniyle rahatsız olduğunu ifade den Erdoğan, Türkiye'nin koalisyon içinde istenmediğini belirtti. Bunun sebebini ise, Türkiye'nin masada istenmemesine bağladı. Erdoğan ayrıca 1 Mart tezkeresinde yanlış yapıldığını, Türkiye'nin Irak'tan çıkmaması gerektiğini söyledi. Erdoğan, ''Türkiye çıkmamalı ve orada olmalıydı. Türkiye çıkmasaydı, Allah'ın izniyle orası böyle olmazdı.'' dedi.

'MUSUL'A YAKINIZ'

Olası Musul operasyonuna da değinen Erdoğan, sözlerinin devamında''Başika’da 700’e yakın asker var. Musul’a yakınız. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.