Öne Çıkanlar rusya haber terör son dakika terör örgütü

Erdoğan ve Obama görüşmesinde Gülen'in iadesi gündemde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak için Çin'de... Erdoğan ABD Başkanı Obama ile görüştü. Görüşme Marriott Otel'de basına kapalı gerçekleşti. 

GÜNDEMDE GÜLEN'İN İADESİ VAR!

Görüşmede, Suriye, Fırat Kalkanı operasyonu, PKK, 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi masaya yatırıldı. Erdoğan Obama'dan Gülen'in iadesini istedi...

ERDOĞAN'I GÖRDÜĞÜME SEVİNDİM

Obama'nın konuşmasından satır başları;

"Biz bu terörizmi yeneceğiz. Türkiye ile DAEŞ'e bir yenilgi yaşattık ve bu konuda işbirliğine devam eeceğiz.

Suriyeli vatandaşların yeniden güven içinde yaşamalarını dilerim. Size teşekkür ederim binlerce mülteciye kapılarınızı açtınız. BM'nin yanısıra mülteciler ile ilgili de toplantı olacak. Başkan Erdoğan'ı gördüğüme tekrar sevindim. Başkanlığım sırasında şimdiye kadar yarattığımız güçlü ittifağın devamını diliyorum"

"YPG VE PKK İLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Bu bir araya gelişimiz 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaptığımız ilk yüz yüze görüşme. Darbeye karşı verdiğiniz destekten sonra teşekkür ederim. Türkiye ve Amerika arasındaki ittifak uzun süreli stratejik ortağıyken Sayın Obama döneminde model ortaklığa dönüşmüştür bu model ortaklık devam etmektedir. Tabi bu darbe girişimiyle, terör olaylarının arka arkaya gelmesi manidar.

Dünyadaki tüm terör olaylarına karşı bir NATO ülkesi olarak ortak tavrımız vardır bundan başkası mümkün değildir. Tüm terör olaylarına karşı durmak zorundayız, terörün her türlüsü kötüdür. İyi kötü kötü terörist diye bir şey olamaz. 

YPG ve PKK gibi terör örgütleriyle mücadelemiz sürecek. FETÖ terör örgütü ile ilgili olarak da çalışmalarımız devam etmekte. Bu teröriste karşı hazırlanan dosyalar gönderilmiştir. ABD'den gelen heyete teslim edilecektir. Onların da çalışmaları devam etmektedir. Şimdi de bizden Adalet Bakanlığı'ndan bu çalışmayı birlikte yapacaklardır. Bu dayanışmamızın insanlık için hayırlı olmasını diliyorum, teşekkür ediyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercan Caner 8 yıl önce

http://sunsavunma.net/analiz/ust-duzey-abd-ulusal-guvenlik-yetkilileri-turkiye-darbesini-kabul-ettiler/